Președintele Consiliului Județean Bacău și familia sa au fost amenințați cu moartea! "Am plasat o bombă"

Anca Bratu, 14 decembrie 2022, Ora 13:42

  • print
  • |
pre-edintele-consiliului-judetean-bacau-i-familia-sa-au-fost-amenintati-cu-moartea-am-plasat-o-bomba-47141-1.jpg

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, este unul dintre oficialii care au primit amenințări cu moartea, în urma restructurărilor de la filiala locală a Direcției Generale pentru Protecția Copilului (DGASPC).

Acesta a primit mesaje în care erau vizați și membri ai familiei sale, la fel ca directorul general al DGASPC, Cristian Codreanu.

Incendierile au fost începutul unor tentative de intimidare a conducerii Protecției Copilului și a Consiliului Județean Bacău. Acum câteva luni, un microbuz și opt autoturisme parcate în curtea DCASPC au fost incendiate. Președintele Consiliului Județean a primit mesaje în care i se cerea să-l demită pe Cristian Codreanu și să stopeze restructurările de la DGASPC Bacău. Amenințările i-au vizat pe Ivancea, mama și fiul său, scrie ziare.com.

Mesajele de amenințare primite de Valentin Ivancea

Greșelile gramaticale aparțin autorului:

"Bună seara, domnule Președinte, vă mulțumim că ne lăsați fără loc de muncă.Nu uitați că vam votat că să ajungeți președenție. Va avertizăm că dacă puneți în aplicare hotărârea va începe calvarul. Au fost transmise 2 avertismente vom trece la fapte cu victime. Aveți timp până luni sã-i demiteți pe tâmpitul de Codreanu și să-I numiți pe Popa director general. Dacă nu faci asta ne ocupăm și de ține. O echipa e la lași (unde locuiește fiul președintelui Ivancea - n.n) și una n satul tău natal (unde locuiește mama președintelui Ivancea - n.n). Sper că al înțeles mesajul. Codreanu să dispară de la protecția copilului.

Nu este o glumă.

Ba Vali tu cât îl mai ții în brațe pe Codreanu?

Am amplasat bombă.

Nu e o glumă.

Chiar dacă aveți pază tot am ajuns la voi. Urmează să o declanșez.

Îți sugerez sã îl demiți cât mai repede."

Laurențiu Isvoranu, liderul unuia dintre sindicatele din DGASPC, are un istoric de „conflicte" legate de modificările de la DGASPC Bacău. Potrivit lui Valentin Ivancea, încă de acum 2 ani, Isvoranu a încercat să blocheze măsuri de restructurare la comisia de evaluare a gradului de handicap, dar și reducerile de personal și reforma centrelor.

Amenințările au avut legătură cu restructurarea DGASPC

După ce mașinile DGASPC și a directorului Codreanu au fost incendiate, atentatorii au trecut la acțiuni de intimidare și au trimis amenințări simultane către Valentin Ivancea și Cristian Codreanu.

„Eu am renunțat la pază în urmă cu o lună, pentru că mi s-a părut un consum prea mare de resurse, la mine, la copil, la mama. N-a fost un lucru ușor, pentru că era vorba de toată familia mea, nu numai despre mine. A fost o perioadă destul de dură. Amenințările au avut legătură cu restructurarea DGASPC, nu cu alt subiect. Când măsurile au fost luate, s-a trecut la amenințări. Așa am aflat că sunt pe calea cea bună!", a declarat Ivancea, pentru Ziarul de Bacău.

Potrivit președintelui CJ, la DGASPC s-au făcut economii substanțiale și e prima oară când există bani de salarii până la finalul anului, după ce s-a redus deficitul și s-au restructurat cheltuieli.

"Ori demisia ori înmormântare!"

În urmă reținerii liderului de sindicat Laurențiu Isvoranu, directorul general Cristian Codreanu s-a declarat „ușurat" că a scăpat de aceste amenințări. În ultimele luni, el a fost păzit de polițiști, prin decizia procurorului de caz.

Amenințările primite de Codreanu:

"Dacă nu te rezolvăm ai 2 fete pe care vrei să o înmormântez? Aia mare sau aia mică. Alege tu. Ori demisia ori înmormântare.

Trebuie să pleci. Noi nu glumim. Ai grijă când pornești mașina.

Ba tâmpitule ai timp până luni la ora 12 să îți dai demisia. După ora 12 va începe măcelul. Am identificat-o pe fica ta cea mare știm unde e.

Gândește-te bine demisia ori înmormântare.

După fica ta urmez tu să fii măcelărit tâmpitule care nu gândești. Te crez puternic vom vedea."

Procurorii au făcut deja o reținere, în urmă perchezițiilor de marți, în persoană liderului sindical Laurențiu Isvoranu, și au audiat mai multe persoane, printre care și o juristă de la DGASPC Bacău.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou