Presa austriacă supărată pe Guvernul lor după refuzul aderării României în Spațiul Schengen!

Anca Bratu, 30 noiembrie 2022, Ora 12:07

  • print
  • |
presa-austriaca-guvern-romania-47037-1.jpeg

Cancelarul Federal Karl Nehammer și ministrul de interne Gerhard Karner s-au declarat împotriva aderării României celor două țări UE, Bulgaria și România, la Spațiul Schengen, ceea ce duce la imposibilitatea de a călători în și dinspre alte țări UE fără controlul pașapoartelor. Presa austriacă este revoltată din acest motiv.

Un drept de veto împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen ar pune în pericol buna reputație a Austriei în Europa de Est, scrie Die Presse.

Reamintim că, atât cancelarul Karl Nehammer, cât și ministrul de interne Gerhard Karner s-au pronunțat împotriva aderării României în Schengen. 

Decizia privind extinderea Spațiului Schengen va fi luată pe 8 decembrie, în cadrul unei întâlniri a miniștrilor de interne UE. La acest moment, deocamdată așa se pare, Austria va împiedica prin veto-ul său aderarea celor două țări. 

Astfel Viena va renunța la rolul ei tradițional ca promotor al integrării Europei de Est în Uniunea Europeană.

Este clar că poziția cancelarului federal și a ministrului de Interne este motivată doar de teamă, anume teama de a se expune unor atacuri populiste din partea FPO (Partidul Libertății din Austria), întrucât nu se pot găsi explicații raționale pentru poziția lor, scrie Die Presse.

România, Croația 1i Bulgaria sunt "gata" să adere la Spațiul Schengen după ce au dovedit cu fermitate că îndeplinesc toate criteriile necesare, a spus Comisia Europeană. Cu toate astea, încă o țară, după Olanda vine și spune că se opune.

Ministrul de interne al Austriei nu crede că este momentul ca cele trei țări sus menționate să intre în Schengen, chiar dacă Comisia Europeană a fost de acord. Ministril austriac invocă numărul mare de migranți depistați pe teritoriul Austriei și susține că granițe;e actuale ale Spațiului Schengen ar fi vulnerabile. scrie ziarul Kurier.

"Nu este timpul acum să votăm o extindere când sistemul granițelor externe nu funcționează", a declarat ministrul de interne austriac. 

Potrivit Ministerului de Interne de la Viena, peste 90.000 de migranți au ajuns la frontiera austriacă de la începutul anului. Dintre aceștia, 75.000 nu au fost înregistrați anterior în vreo altă țară UE. 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:29
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou