Regele romilor îl dă în judecată pe Patriarhul Daniel

Cristian Blănuţă, 10 octombrie 2013, Ora 13:57

  • print
  • |
regele-romilor-il-da-in-judecata-pe-patriarhul-daniel-34822-1.jpg

Daniel Cioabă, noul rege al romilor, îl acuză de calomnie și vrea să-l dea în judecată pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Cauza acestui scandal este o declaraţie a înaltului prelat apărută pe un site de umor.

Daniel Cioabă a citit pe mai multe site-uri din România un articol preluat de pe un site de umor, unde este scris că CNN l-a confundat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel Ciobotea, cu noul rege al romilor, Daniel Cioabă, din cauza hainelor sale.

În acelaşi material este reprodusă şi o declaraţie atribuită în glumă Patriarhului Daniel: "Mă simt profund jignit. Dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii.


Când e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat ţigănesc din Buzescu de Teleorman doar fiindcă e la fel de mare, urâtă şi plină de turnuleţe?".


Cel lezat de acest pamflet, Daniel Cioabă, a declarat pentru România TV: "Chiar scrie acolo, pe site, că articolul are în cateva zile 18.000 de accesări, ceea ce este foarte rău pentru etnia romă, pentru că nimeni nu ştie că este o glumă. S-a defăimat comunitatea, a fost jignită.
În prima fază dorim să ştim cine a făcut asta. Dacă nu Patriarhul, atunci o să îmi cer scuze şi împreună cu dânsul ne vom îndrepta împotriva celor care au făcut această denigrare".

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou