Se scufundă barca!? Horia Constantinescu și Andrei Năstase, afaceri de zeci de milioane de euro prin interpuși

Constantin Georgescu, 13 februarie 2024, Ora 13:45

  • print
  • |
se-scufunda-barca-horia-constantinescu-i-andrei-nastase-afaceri-de-zeci-de-milioane-de-euro-prin-interpu-i-48118-1.jpg

 Se scufundă barca!? Horia Constantinescu și Andrei Năstase, afaceri de zeci de milioane de euro prin interpuși

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, rămâne în continuare un izvor nesecat de afaceri. Am putea scrie în fiecare zi despre abuzuri comise de acesta și anturajul său. Constanța este singurul județ unde crima organizată este scăpată de sub control. Singurul județ care mai poate concura cu Constanța este Aradul. Ambele au două lucruri în comun. Sunt puncte de intrare și ieșire a marfurilor, fapt ce creează un mediu propice pentru grupările criminale organizate. Ele sunt controlate de oficialii vamali și șefi ai structurilor de forță locale. Asasinatul de la Arad încă nerezolvat rămâne emblematic pentru instituțiile noastre cele multe, inutile și corupte.

Horia Constantinescu este cunoscut pentru legăturile strânse cu primul naș al mafiei de partid și de stat, Adrian Năstase. Cei doi au o slăbiciune pentru stațiunea Costinești, unde aceștia derulează afaceri de zeci de ani. În presă au mai apărut dezbateri despre plaja pe care o administrează Horia Constantinescu prin intermediul soției sale Marina Constantinescu în parteneriat cu Bălanii, cei doi frați cărora Horia vrea să le dea primăria pe mână. Actualul primar,  nu ar mai avea șanse la un nou mandat, însă Horia vrea să pună pe unul din frați în postura de edil. Așa ar avea control total asupra Costineștiului și ar putea fura liniștit fără să îl mai deranjeze cineva. Oricum, nici acum nu are nimeni curaj să se atingă de el din cauza relațiilor sale cu lumea interlopă și protecția oferită de padrino Năstase.

Horia Constantinescu și familia Năstase derulează afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro în special în zona imobiliară și o să vă arătăm în acest material o întreagă rețea ce în alte state europene ar fi catalogată drept asociere de tip mafiot.

Cum a reușit Horia Constantinescu să păstreze în mod ilegal plaja din Costinești

În presă a apărut o știre cum că viceprimarul Constanței, la acea dată, Dumitru Babu, a fost acuzat de agresiune fizică și ultraj, în timpul unei acțiuni de control a OPC. Mai exact, Babu ar fi agresat o tânără domnișoară comisar CJPC. În realitate vorbim despre  Maria Obreja (Stoica), partenera  a tandemului Horia Constantinescu – Andrei Năstase. Aceasta a fost pusă în funcția de comisar CJPC la Constanța cu ajutorul lui Horia deoarece acesta avea interes să păstreze o mare parte din plaja de la Costinești, afacere care îi aduce milioane de euro în buzunar anual.

Maria Obreja (Stoica) a închis mai multe retaurante și baruri aferente plajei din Costinești, astfel și-au pierdut dreptul de preemțiune în raport cu Apele Române. Nu au mai putut benefia de dreptul lor prin lege de a beneficia de plaja aferentă din dreptul locațiilor. Obreja a creat scandalul cu Babu pentru că Horia avea interese să scape de el. Tot ea a închis și cherhanaua unde a mâncat procurorul Niță și a dat în diaree.

Maria Obreja – Horia Constantinescu – Macrina Elena Constantinescu

Administrația Națională „Apele Române“ a anunțat anul trecut că încă 39 de subsectoare de plajă au fost atribuite odată cu încheierea Etapei II a procedurii de închiriere derulate în baza Ordonanței nr. 8 /2023, acestea reprezentând 85% din cele intrate în licitația publică.

Horia Constantinescu a făcut demersurile și presiunile de rigoare ca cele 4,5 ha de plajă să ajungă o persoană juridică aflată în anturajul acestuia, mai exact Alex Erbașu. Maria Obreja a închis Complexului Tineretului din Costinești pentru a le bloca accesul la cele 4,5 hectare de plajă.

În Costinești, sectorul de plajă scos la licitație a fost adjudecat bineînțeles de firma lui Erbașu cu ajutorului șefului corupt al ABA Dobrogea Litoral, Hristu UZUN. Astfel, SC Construcții Erbașu SA (lider), în asociere cu Marina Beach Costinești SRL(soția lui Horia) și SC Vox SRL, a câștigat licitația pentru sectorul II de plajă din stațiune. Suprafața totală este de 45.226 de metri pătrați, iar prețul adjudecat a fost de 1.055.000 de lei, fără TVA, pe an. Durata contractului este 2023 – 2024. Alex Erbașu spune că Horia este bun la toate. 

În relitate nu vorbim de nici un interes de serviciu. Horia Constantinescu folosește ilegal banii ANPC pentru a-și aduce prietenii la ARO Palace unde fac și desfac diferite strategii în afacerile lor politico-mafiote. Hotelul ARO PALACE este deținut de fundașul Horia Ciorcilă prin TRANSILVANIA INVESTMENTS fosta SIF Transilvania, prieten bun cu Adrian Năstase.

Pentru prestația din ”filmul cu Babu”, Maria Obreja s-a trezit propulsată pe primul loc de pe lista de candidați la Consiliul Local ai PPUSL Constanța, unde PSD îl detașase temporar chiar pe Horia Constantinescu, pentru a-și demola propriul candidat, pe Decebal Făgădău.  

Doar că, a fost un cadou otrăvit pentru Maria Obreja, care, din postura de funcționar public, trebuia să aleagă, ori Consiliul Local, ori Protecția Consumatorului. Și pentru că a omis să aleagă, sperând că nu vede nimeni, s-a trezit declarată incompatibilă de Agenția Națională de Integritate. 

A urmat un proces, pierdut și pe fond și în recurs. Cert este că protejata lui Horia Constantinescu a rămas, de astăzi, fără nimic. Nu mai poate lucra nici la Protecția Consumatorului, n-a intrat nici în Consiliul Local iar plângerea penală pe care i-a făcut-o lui Dumitru Babu s-a clasat, pentru că nu există fapta. 

Horia Constantinescu a reușit prin acest tertip să ajungă la masă cu greii din domeniul energiei, astfel și-a putut asigura energie gratuit și generatoare pentru a avea curent electric la festivalurile organizate de acesta pe plaja pe care o administrează. Darius Meșca, directorul Furnizare Electrica este fost conilier județean Prahova și finul lui Sebastian Ghiță. Mai nou la conducerea instituției a fost adus și Dumitru Chirița, ex-șef ANRE, un alt baron PSD ce suge sângele națiunii române prin jefuirea consumatorilor. În urma scandalului creat de Horia și cu ajutorul lui Marcel Ciolacu, Mecșa s-a văzut nevoit să execute ordinele venite pe linie de partid și să îl servească pe Horia Constantinescu.

Marcel Ciolacu beneficiază și el de sume de bani cash de la gruparea  patronată de Horia Constantinescu și Andrei Năstase, lucru pe care îl cunosc și procurorii DNA, inclusiv modalitatea prin care acesta încasează cash-ul. Să nu credeți că doar Iulian Dumitrescu își plimbă doamnele prin locații de lux. Și Marcel își plimbă doamna tânără și frumoasă pe la Paris, Dubai și alte locații de lux. Bineînțeles o noapte de cazare la hotel costă cât câștigați voi într-un an. La fel ca în majoritatea cazurilor, potentații zilei sunt de neatins. DNA, un acaret al justiției pus în slujba mafiei de partid și de stat ce se ocupă mai degrabă cu amantlîcuri decât cu dosare de mare corupție.

Horia Constantinescu utilizează mașini în valoare de peste jumătate de milion de euro, bani care nu pot fi justificați din veniturile sale de bugetar și desigur bunuri care nu apar în declarația sa de avere.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou