Un politician român și-a bătut soția în fața copilului! Deputatul AUR, Dumitru Focșa, nu va fi exclus din partid

Diana Ionescu, 5 ianuarie 2023, Ora 11:34

  • print
  • |
un-politician-roman-i-a-batut-sotia-in-fata-copilului-deputatul-aur-dumitru-foc-a-nu-va-fi-exclus-din-partid-47238-1.jpg

Deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa şi-ar fi agresat soţia, în noaptea de miercuri spre joi, femeia refuzând să meargă la spital. Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis că poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Lumina au fost sesizaţi, prin apel 112, joi, în jurul orei 2.00, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soţul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina.

"Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu", a transmis IPJ Constanţa.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

De asemenea, IPJ Constanţa a precizat că a fost solicitată intervenţia unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanţa, având în vedere că la incident a asistat şi o minoră.

Conform unor surse apropiate anchetei, bărbatul care şi-a agresat soţia este deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa.

Deputatul a mai avut și în trecut excese de violență. Anul trecut, acesta a fost la un pas să fie dat afară din partid după ce membrii din 27 de organizații județene au semnat o petiție pentru excluderea din partid a lui Focșa, în prezent președinte AUR Constanța.

Totodată, acesta l-a agresat verbal și pe Nicolae Rațiu, fiul fostului fruntaş ţărănist Ion Rațiu, pe care l-a numit retardat.

AUR anunță că a demarat o anchetă internă, după acuzațiile că deputatul Dumitru Focșa și-a bătut soția, și că l-ar putea lăsa fără funcții în partid. Comunicatul formațiunii nu menționează însă nimic despre o posibilă excludere.

„Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident", arată un comunicat al AUR. „Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului", se mai arată în comunicat.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou