Căprioriu și Chițu, pe podium la turneul de judo de la Abu Dhabi

Cristian Blănuţă, 23 noiembrie 2013, Ora 08:16

  • print
  • |
caprioriu-i-chi-u-pe-podium-la-turneul-de-judo-de-la-abu-dhabi-36165-1.jpg

Judoka noastră Corina Căprioriu (cat. 57 kg) a ocupat locul al doilea, iar Andreea Chițu (cat. 52 kg) s-a clasat pe trei, vineri, în cadrul turneului IJF Grand Prix de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 150.000 de dolari.


Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, a fost învinsă în finala categoriei 57 kg de germanca Miryam Roper, prin ippon, după ce trecuse de kirghiza Guljaz Saimova în optimi, de elvețianca Larissa Csatari în sferturi și de portugheza Telma Monteiro în semifinale, potrivit Agerpres.

În limitele categoriei 52 kg, fosta campioană europeană Andreea Chițu (2010), a învins-o pe Mareen Kraeh (Germania) în meciul pentru medalia de bronz. Chițu a învins-o în optimi pe kirghiza Ksenia Beldiaghina, în sferturi a trecut de Meriem Moussa (Algeria), dar a pierdut în semifinala cu Laura Gomez (Spania). Tot la cat. 52 kg, Larisa Florian a fost învinsă în primul tur de Romy Tarangul (Germania).

Robert Florian Papp a cedat și el în primul tur la categoria 73 kg, în disputa cu georgianul Zurab Nozadze.
România mai are un sportiv în concurs, pe Daniel Natea (cat. +100 kg), care va evolua sâmbătă, în sferturi, contra câștigătorului dintre kuweitianul Husein Misri și azerul Ușanghi Kokauri. Inițial fusese anunțată și participarea Loredanei Ohâi (cat. 57 kg), dar aceasta nu a mai făcut deplasarea în EAU.


Căprioriu a primit 180 de puncte și 3.000 de dolari, iar Chițu a fost recompensată cu 120 de puncte și 1.500 de dolari.
La competiție participă 236 de sportivi din 35 de țări (134 la masculin, 102 la feminin).

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou