Djokovic a câștigat Turneul Campionilor

Cristian Blănuţă, 12 noiembrie 2013, Ora 09:51

  • print
  • |
djokovic-a-ca-tigat-turneul-campionilor-35815-1.jpg

Tenismanul sârb Novak Djokovic, autorul unei prestații magistrale, și-a trecut în palmares al treilea Turneu al Campionilor, după ce l-a învins pe liderul mondial, spaniolul Rafael Nadal, cu 6-3, 6-4, luni seara, în finala competiției de la Londra, care încheie sezonul în circuitul ATP.

Djokovic, care și-a mai adjudecat titlurile din 2008 și 2012, îi egalează astfel pe Boris Becker și John McEnroe, dar e doar la jumătate de cele șase victorii ale lui Roger Federer, deținătorul recordului în Turneul Campionilor.

Numărul doi mondial l-a privat pe Nadal de singurul trofeu care îi lipsea acestuia din palmares. Ibericul a pierdut a doua sa finală la Londra, după cea din 2010, când s-a înclinat în fața lui Federer, potrivit Agerpres.

Rafa Nadal își va păstra fotoliul de lider mondial ATP până la sfârșitul anului, chiar dacă a ratat al 11-lea titlu din 2013 și nu a mai câștigat un turneu de la US Open (9 septembrie).

În schimb, Nole Djokovic mai are șansa de a cuceri anul acesta Cupa Davis, urmând să dispute cu Serbia finala competiției, weekend-ul următor, contra Cehiei. Sârbul a câștigat al doilea turneu consecutiv la Londra fără să piardă un meci. De la finala US Open, în care a cedat în fața lui Nadal, Djokovic a înregistrat o serie de 22 de victorii consecutive, egalându-l pe rivalul său, care a reușit două astfel de serii în 2013.

Victoria de la Londra constituie o frumoasă revanșă pentru Djokovic, care a mai pierdut anul acesta în fața lui Nadal și în semifinalele turneului de la Roland Garros (7-9 în ultimul set). Pentru Djokovic este al șaptelea titlu cucerit în 2013, iar bilanțul direct cu Nadal a ajuns la 17 victorii pentru sârb și 22 pentru iberic.

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou