Grecia ne-a ars rău, 1-3, iar şansele pentru calificarea la CM 2014 sunt destul de mici

Cristian Blănuţă, 16 noiembrie 2013, Ora 08:50

  • print
  • |
grecia-ne-a-ars-rau-1-3-iar-sansele-pentru-calificarea-la-cm-2014-sunt-destul-de-mici-1.jpg

Naţionala de fotbal a României a pierdut cu scorul de 3-1 în fața Greciei, la Pireu, prima manşă a barajului de calificare la CM 2014. Golul tricolorilor a fost marcat de Bogdan Stancu, în minutul 19, în timp ce gazdele au punctat de două ori prin Mitroglu, în minutele 14 şi 66, şi Salpingidis, în minutul 20. Returul va avea loc marţi, la Bucureşti.

După trei ce a ratat trei ediţii consecutive ale Mondialelor, România s-a apropiat din nou de un turneu final, însă drumul spre Brazilia s-ar putea opri.

Înfrângerea cu Grecia, scor 1-3, dar mai ales jocul prestat de tricolori nu prea ne dau speranţe în perspectiva returului, decât cu condiţia unei reforme radicale în stilul de joc al tricolorilor şi al selecţiei.

Opţiunile lui Victor Piţurcă pentru meciul de la Pireu nu s-au dovedit deloc inspirate. A mers pe mâna vechilor săi "clienţi", Cociş, Bogdan Stancu şi Tănase - pe care l-a preferat în locul lui Maxim, iar rezultatul de la Pireu i-a arătat (pentru a câta oară?) că se înşală.

Vineri seara am avut răgaz să sperăm doar câteva zeci de secunde. Intervalul de timp dintre golul de 1-1, marcat de Bogdan Stancu, şi cel de 1-2, reuşit de Salpingidis. Din păcate, acea realizare a lui Bogdan Stancu, una frumoasă, dintr-un unghi aproape imposibil, a fost singura a tricolorilor într-o partidă în care ne-am fi aşteptat să se bată pentru fiecare palmă de gazon şi să atace cu furie poarta adversă.

Dimpotrivă, tricolorii au mai avut doar o singură ocazie, pe care Răzvan Cociş a transformat-o în semi-ocazie în minutul 39, când a şutat neglijent peste poartă, în minutul 39.

După golul de 1-3, marcat de Mitroglu, tricolorii s-au prăbuşit şi în câteva ocazii au fost pe punctul de a încasa al patrulea gol. Gekas a trimis balonul în poarta, însă se afla în ofsaid, iar pentru ca lucrurile să se încheie într-o notă şi mai tristă, Costin Lazăr a primit uşor al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat de pe teren, la doar un sfert de oră după ce fusese introdus în joc.
Când zarurile fuseseră deja aruncate, în minutul 86, Piţurcă l-a introdus în joc şi pe cel mai bine cotat jucător al nostru, Alexandru Maxim, însă scorul final a rămas 1-3, iar în returul de marţi, de pe Arena Naţională, tricolorii trebuie să câştige cu cel puţin 2-0 pentru a obţine biletele de Brazilia.

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou