România - Estonia, meciul unei generații

Cristian Blănuţă, 15 octombrie 2013, Ora 10:21

  • print
  • |
romania-estonia-meciul-unei-genera-ii-34951-1.jpg

România - Estonia şi Turcia - Olanda sunt principalele meciuri ale grupei D din preliminariile CM 2014. Ocuparea locului 2 în grupă, care asigură prezenţa la baraj, este condiţionată de victoria tricolorilor, coroborată cu un rezultat de egalitate sau un succes al olandezilor la Istanbul. Partidele vor începe la ora 21.00.

Fotbalul românesc trăieşte astăzi una dintre cele mai importante zile ale sale, din ultimii 10 ani. Partidele finale din grupa D a preliminariilor CM 2014 sunt legate între ele ca piesele de domino, iar o victorie a României în faţa Estoniei se află în strânsă corespondenţă cu rezultatul pe care Olanda îl va realiza la Istanbul, un egal sau o victorie asigurându-le tricolorilor prezenţa la barajul pentru Mondiale, potrivit rtv.net.

Românii sunt optimişti că Portocala Mecanică va reuşi să le încurce socotelile turcilor, dar casele de pariuri le acordă totuşi gazdelor un uşor avantaj, în ciuda faptului că Luis Van Gaal a deplasat la Istanbul "artileria grea", în frunte cu Robben, Van Persie şi Sneijder. 2,40 este cota la victorie a turcilor, olandezii au o cotă de 2,70, iar egalul este creditat cu 3,40.


"Nu aş vrea să se anunţe rezultatul în timpul meciului, pe mine mă interesează jocul nostru. Eu şi băieţii ne gândim să câştigăm în primul rând şi apoi vom vedea ce se va întâmpla la Istanbul. Nu m-am gândit la meciul de baraj, dacă vom reuşi avem timp să ne gândim. Numai să ajungem acolo", spunea Victor Piţurcă, selecţionerul fiind concentrat pe întâlnirea tricolorilor cu Estonia. Cota noastră acordată de către bookmakeri este de 1,25, una firească dacă ţinem seama că adversarii noştri din această seară au doar 7 puncte, adunate din două victorii cu Andorra şi un egal surprinzător cu Olanda, la Tallin, luna trecută.

În condiţiile date, pentru noi pare mai important meciul de la Istanbul. Chiar şi antrenorul Estoniei, Tarmo Ruutli, s-a referit luni seara, la Bucureşti, la locul pentru baraj. "Echipele României şi Turciei sunt puternice, de nivel egal şi cine va avea mai mult noroc va merge la barajul pentru Cupa Mondială", a spus el. Calculele arată că România ar putea ocupa locul doi chiar şi în condiţiile în care Turcia ar câştiga la limită în faţa Olandei, cu 1-0 sau 2-1, cu condiţia ca tricolorii să câştige cu 5-0 meciul cu Estonia.

Partidele România - Estonia şi Turcia - Olanda se vor disputa de la aceeaşi oră, 21.00.

Clasamentul grupei D:

1. Olanda 25p (golaveraj 32-5)

2. Turcia 16p (16-7)

3. România 16p (17-12)

4. Ungaria 14p (19-20)

5. Estonia 7p (6-18)

6. Andorra 0p (0-28)

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou