Negresă de post

Mălina Andrei, 5 martie 2015, Ora 14:16

  • print
  • |
negresa-de-post-45850-1.jpg

Rețeta de negresă de post este foarte simplă și se prepară cu puține ingrediente.

Ingrediente:

- 250 gr zahăr;
- 100 ml ulei;
- 300 gr făină;
- 250 ml apă;
- 3-4 linguri gem de vișine sau de caise;
- 2 linguri cacao;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 1 plic praf de copt;
- nuci 

Preparare: 

Într-un bol amestecăm uleiul cu zahărul, apoi adăugăm gemul (de vișine sau de caise) și omogenizăm compoziția. Turnăm apoi 1 cană de apă (250 ml) și adăugăm și zahărul vanilat.
Separat, amestecăm făina cu cele 2 linguri de cacao și cu praful de copt și le adăugăm peste compoziția din bol. La final adăugăm și nucile mărunțite.
Compoziția se pune într-o tavă unsă cu ulei și tavetata cu făină și se introduce în cuptorul încălzit în prealabil.
Se coace la foc potrivit 30-35 de minute și se încearcă cu ajutorul unei scobitori dacă este coaptă.
După ce s-a copt, se lasă să se răcească, apoi se taie cuburi.

Poftă bună!

 

EDITORIAL

La ce ne sunt utili pensionarii?

La ce ne sunt utili pensionarii?

  Să se înghesuie la casierie pentru a plăti facturile la cablu şi la curentul electric. Să se târască prin piaţă, de la o tarabă la alta, căutând cartofi ieftini. Să traverseze pe zebră fără să fie loviţi de vreo maşină, trăgând căruţul cu ceapă şi cartofi. Să îndure, muţi, reproşurilor copiilor pentru ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou