Rețeta zilei: Orez basmati cu broccoli şi migdale

Mălina Andrei, 25 februarie 2015, Ora 12:25

  • print
  • |
reteta-zilei-orez-basmati-cu-broccoli-si-migdale-45765-1.jpg

INGREDIENTE

  • 100 g orez basmati
  • 100 ml lapte de cocos neîndulcit
  • 1/2 lingura sare
  • 1 bucata broccoli
  • 50 g fulgi de migdale
  • 3 lingura oţet de vin
  • 1 praf sare


PREPARARE

  • Orezul se lasă peste noapte, cca 12 ore, în apă rece. Apoi se strecoară.
  • Orezul se pune într-o oală, cu laptele de cocos şi sare şi se umple cu apă cu cca 1 cm deasupra orezului. Se dă în fiert şi se mai lasă la foc mic cca 20 de minute, până când scade şi orezul se încheagă. Se lasă la răcit, fără capac.
  • Broccoli se spală, se rup bucheţelele şi se opăresc cca 6 minute în apă fiartă cu sare. Fulgii de migdale se călesc uşor.
  • Se stropeşte broccoli cu oţetul şi se presară fulgii de migdale. Se pun pe farfurii. Din orez se fac mingiuţe şi se aşază deasupra bucheţelelor de broccoli.

 

 

 

EDITORIAL

La ce ne sunt utili pensionarii?

La ce ne sunt utili pensionarii?

  Să se înghesuie la casierie pentru a plăti facturile la cablu şi la curentul electric. Să se târască prin piaţă, de la o tarabă la alta, căutând cartofi ieftini. Să traverseze pe zebră fără să fie loviţi de vreo maşină, trăgând căruţul cu ceapă şi cartofi. Să îndure, muţi, reproşurilor copiilor pentru ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou