Rețeta zilei: Supă de praz
Mălina Andrei, 7 aprilie 2015, Ora 11:01
- |
-
- Tweet
![reteta-zilei-supa-de-praz-46243-1.jpg](https://www.ziarulatac.ro/static/i/imagini-articole/328/reteta-zilei-supa-de-praz-46243-1.jpg)
Supa cremă de praz este ideală pentru serile răcoroase. Este gustoasă și sănătoasă. Se prepară repede și se servește fierbinte. O poți servi cu ceapă tocată și crutoane.
Ingrediente
- 500 g praz,
- doi morcovi,
- o ceapă,
- 3 cartofi,
- o legătură de pătrunjel verde,
- sare;
facultativ: 100 ml untdelemn, 4 linguri de smântână, crutoane.
Cum se prepară
Prazul se curăță de foile exterioare și de partea verde mai fibroasă, după care se spală și se tăie în bucăți late de 1-2 cm. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare. Cartofii se taie cubulețe. Se înăbușă cu puțină apă prazul, ceapa și morcovii. Dacă se pregătește cu untdelemn, atunci se călesc puțin legumele, după care se sting cu câteva linguri de apă și se înăbușă. Când s-au înmuiat, se adaugă doi litri și jumătate de apă, sare, cartofii tăiați cubulețe.
Se lasă să fiarbă până sunt gata toate legumele, după care se pune pătrunjelul tocat, se așează capacul și se mai lasă pe foc un minut. Dacă se dorește, se poate drege cu puțină smântână și se poate mânca cu crutoane.
Poftă bună!