ANI, nani

Mihai Ghezea , 25 aprilie 2013, Ora 14:54

  • print
  • |
ani-nani-30420-1.jpg

În România nimic nu se întâmplă fără motiv. Mai ales când este vorba despre politică.

Cei care cred că unii oameni politici sunt prinși cu ocaua mică doar pentru că autoritățile statului sunt vigilente și și-au făcut datoria sunt ori naivi, ori prea comozi pentru a-și pune mintea la contribuție. Invariabil, în spatele fiecărei decizii de acest fel există o explicație legată, ombilical, de politică. Și nu doar la noi.

Se întâmplă în toată lumea. Doar că în țările civilizate se aplică strict câteva reguli și nimeni nu-și permite să sară calul. Există o limită peste care nu se poate trece, spre deosebire de "la noi", unde singura regulă este aceea că nu există nicio regulă.

Boom-ul mediatic pe care l-a obținut, miercuri, Agenția Națională de Integritate, se înscrie în aceleași coordonate.

Pentru cei care nu știu, ANI îi acuză pe Theodor Stolojan de fals în declaraţii, pe Marian Vanghelie pentru diferenţe între venituri şi avere, pe Klaus Iohannis, Aristotel Căncescu şi pe Nicuşor Constantinescu de incompatibilitate, iar pe Florin Popescu de conflict de interese.
Adică Stolojan n-a trecut în declarația de avere ceva acțiuni cumpărate, Vanghelie nu poate justifica o sumă frumușică, "pe persoană fizică", Florin Popescu a atribuit lucrări unei firme în care era acționar, iar ceilalți trei s-au băgat în unele Consilii de Administrație unde nu prea aveau ce căuta. Ca să se convingă că toate lucrurile merg bine, după cum a explicat edilul sectorului 5.

Nu trebuie decât să punem celebra întrebare: cui folosește?

După cum au susținut o serie de politicieni, de-a lungul timpului, ANI a reprezentat un instrument al puterii. Dacă așa este, putem merge cu raționamentul mai departe și în acest caz. Stolojan, care era un apropiat al președintelui Băsescu, a ales să treacă în tabăra lui Vasile Blaga. Numele lui Iohannis era vehiculat pentru mai multe funcții, printre care cele de guvernator al Regiunii Centru, respectiv premier. Nicușor i-a amenințat pe colegii săi de la București că pot fi dați jos, la fel de repede precum au fost ridicați în funcții. Vanghelie, chiar dacă la Congresul PSD a cerut dragostea premierului pentru organizația de București, dar mai ales pentru sine, nu înseamnă că a și obținut-o. Căncescu e implicat în aceeași luptă pentru viitoarea regiune Centru.

Prin urmare, lucrurile se mișcă, în România. Iar pactul între președinte și premier funcționează.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou