„Dictatura” Cherecheș se extinde în tot județul

Laszlo Kallai, 12 iunie 2012, Ora 15:40

  • print
  • |
dictatura-chereche-se-extinde-in-tot-jude-ul-26468-1.jpg

Rezultatul alegerilor de duminică ne indică, fără îndoilă, revolta populației împotriva unui partid poltic, Partidul Democrat-Liberal - și politicienii care au condus România în ultimii trei ani. A fost un vot „pedeapsă". A fost o revoluție a urnelor, o revoltă spontană, fără scandări pe stradă și respectând cu sfințenie regurile democrației.

Cătălin Cherecheș a câștigat detașat, dar nu pentru că tânărul politician ar fi favoritul băimărenilor, ci pentru că nu a avut concurență reală. Chiar dacă USL așteaptă o continuitate la guvernare după alegerile generale din toamnă, Cherecheș nu are nici o garanție că poate aduce destui bani în Baia Mare pentru a dovedi că, peste patru ani, mai merită un mandat. Acest lucru se datorează numărului mare de primării și consilii județene câștigate de alianța PSD-PNL.

Guvernul viitor al USL din puținul de care va dispune nu poate finanța pe toți edilii în așa măsură ca aceștia să-și mulțumească electoratul. Rezultatul acestui vot dovedește clar că electoratul începe să se trezească din amorțeala politică în care se află de câteva cicluri electorale. Nu mai merge cu promisiuni și cu denigrarea adversarilor politici. Cetățenii vor cântări cu multă atenție cui vor acorda votul la alegerile viitoare. Astfel, Cătălin Cherecheș, dar și USL vor trebui să fie foarte atenţi cum vor realiza proiectele promise în această campanie electorală. Mai ales că, după ce am auzit în campania electorală al lui Cherecheș, pe străzile din Baia Mare, în curând, va curge lapte și miere, iar cățeii comunitari vor hoinării cu covrigi pe coadă.

Singura surpriză s-a produs la capitolul președintele consiliului județean, unde favoritul, Mircea Man a picat examenul. Man a pierdut, așa cum am spus mai sus, în principal din cauza PD-L. Dacă Man schimba, în urmă cu două-trei luni, tabăra democrat-liberală cu cea social-liberală, acum ar fi câștigat, fără prea multe bătăi de cap, un nou mandat.

Ce este mai grav la Consiliul Județean este că această instituție este controlată în totalitate, de Cătălin Cherecheș. Chiar el se lăuda cum l-a propulsat politic în ultima perioadă pe conservatorul Zamfir Ciceu (... băiatul ăsta care candidează la președenția CJ a fost viceprimar în mandatul meu de președinte. Eu l-am dirijat spre partidul conservator - a spus Cherecheș pe o înregistrare video, publicată de Atac de Maramureș). Controlul lui Cherecheș este și mai clar în situația în care Ciceu nu are o susținere reală în consiliul județean, această instituție fiind dominată de membri PSD și PNL, adică în mare parte de subalternii politici ai lui Cherecheș, și nicidecum de reprezentanții conservatorilor.

Cherecheș, prin aceste inginerii politice inventate în laboratoerele obscure ale politicii maramureșene, a pus mâna pe întregul județ.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou