Inflaţie de alegeri

Mihai Ghezea , 8 iulie 2012, Ora 21:23

  • print
  • |
inflatie-de-alegeri-26916-1.jpg

Peste trei săptămâni ne vom prezenta cu toţii în faţa urnelor de votare, pentru a răspunde la întrebarea: „Sunteţi de acord cu demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu?". Probabil că referendumul va trece, aşa că în maximum trei luni din acel moment vom merge să ne alegem preşedintele. După încă o lună sau două vom vota din nou, pentru a stabili care sunt deputaţii şi senatorii care ne vor reprezenta în Parlamentul României în următorii patru ani.

Dacă populaţia a ieşit masiv la vot în urmă cu puţin timp, la alegerile locale, este interesant de văzut câţi vor mai ieşi la sfârşitul anului, la parlamentare. USL, mânat de graba de a scăpa de Băsescu şi de toţi ai lui, a scăpat din vedere un lucru esenţial: a luat electoratului exact motivaţia care l-a mobilizat la locale: votul negativ. PDL nici n-ar fi visat că i se poate aduce un serviciu atât de mare, tocmai din partea adversarului.

N-a negat nimeni (şi nici n-ar fi putut s-o facă) faptul că votul la locale a fost unul negativ, electoratul sancţionând astfel tăierile de pensii şi salarii, scăderea nivelului de trai, lipsa de transparenţă a guvernării şi toate celelalte. Este probabil ca aceleaşi motive să îi împingă de la spate pe electori şi la votul pentru referendum. Dar după aceea este posibil ca datele problemei să se schimbe. Din partea dreptei va participa, probabil, Mihai Răzvan Ungureanu, care are încă o cotă de popularitate rezonabilă. În plus, populaţia nu are la adresa lui sentimente de ură. Miza nu va mai fi una emoţională, bazată pe sentimente.

În cele din urmă, vor veni şi alegerile parlamentare. Băsescu nu mai este, Udrea nu mai este, Blaga nu mai este, Roberta Anastase nu mai este. Pe cine să mai pedepsească poporul, de ce să mai meargă la vot?! Vor merge, în schimb, toţi cei care vor să dea un vot de blam lui Ponta, pentru plagiat, USL-ului, pentru războiul rapid, dus la limita legii, prin care a schimbat toate instituţiile statului sau chiar cei care spun că toţi sunt o apă şi un pământ şi cer o nouă clasă politică. În aceste condiţii, cei care câştigă cel mai mult din frământările ultimelor zile vor fi Dan Diaconescu şi Mihail Neamţu, lideri ai unor formaţiuni care nu au fost până acum la guvernare. Cum ar spune bătrânii noştri, „nu-i pentru cine se pregăteşte"...

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou