Marcel Ciolacu si furia Universului

Alberto Cristian, 28 august 2023, Ora 22:25

  • print
  • |
marcel-ciolacu-si-furia-universului-47997-1.jpg

 

Marcel Ciolacu simte, pesemne, că Universul conspiră împotriva lui. E parafraza pe care oamenii de gabaritul lui cultural, consumatori de Paulo Coelho, o recunosc. Da, Universul pare că și-a făcut de lucru cu mandatul său de premier și a dezlănțuit nenorociri pe șosele, la malul mării, în spitale și în curțile din Crevedia.

Sînt deja patru morți la Crevedia, cincizeci și ceva de victime cu arsuri, dintre care cel puțin șase în situație critică. Crevedia e acum comparată cu Colectiv, înseriată cu înecații de la Costinești și cu groaznicele morți ale tinerilor loviți de un șofer drogat. Cu ajutorul televiziunilor, care dau imaginile în heavy rotation, pare că dramele sîngeroase nu se mai opresc. Lumea vede, se înfurie, se isterizează, cere socoteală și arată cu degetul spre Palatul Victoria. Iar Marcel Ciolacu, un om născut să fie adjunct, dar împins de consilieri să se facă președinte, simte că ghinionul îi mănîncă din șanse. Căci cu deficitul, cu sărăcia, cu pensiile speciale sau cu Schengen-ul o mai poți da la întors, dar cu tragedia televizată, ba. Unde mai pui că, printr-o misterioasă potriveală, toate evenimentele crunte au legătură cu baroni, primari, președinți de consilii județene, manageri de spitale, avocați sau directori de azile de la PSD.

Seria catastrofelor umane se poate transforma, însă, într-o oportunitate, cu condiția ca omul politic să aibă o picătură de curaj. Dacă atîtea lucruri merg prost, înseamnă că există cerere pentru a le îndrepta, pentru a acționa și pentru a pedepsi. Poporul nu mai crede cu adevărat în rezolvarea lucrurilor, așa că s-ar mulțumi și cu cîteva execuții în lanț. Iar un premier cu profil moale, șovăielnic și evaziv ar putea profita de ocazie ca să se transforme într-un lider necruțător și temut, un fel de Batman de la Întorsura Buzăului cu certificat de revoluționar, purtînd pe cap cușma lui Lăpușneanu.

Așadar, dacă vrea să scape din conspirația galactică, Ciolacu trebuie să decapiteze boieri pe bandă rulantă. Să ceară anchete și liste de vinovați, să dea afară prefecți, șefi de Poliție, secretari de stat, miniștri. Madam Fedorovici de la Botoșani să zboare cu tot cu primarul și conducerea spitalului, ca zidarii meșterului Manole de pe acoperișul celebrei mănăstiri, măturați de cruzimea voievodului pesedist Negru Vodă. Așa cum a dispărut Firea, să dispară și primarul PSD din Crevedia, avocata pesedistă a șoferului drogat, secretarii de stat de la Interne însărcinați cu drogurile și circulația, șefii Poliției Județene din Constanța și Alba. Să înceapă apoi anchete interne în toate mușuroaiele politice din ministere, consilii județene și primării, ca să poată veni în urma lor anchetele penale. Ciolacu trebuie să adune repede un coș cu capete retezate politic, cam 20 spre 30, nu mai tîrziu de sfîrșitul acestei săptămîni. Să desfacă apoi sacul la televizor, acolo de unde i-au pornit necazurile, și să le răstoarne demonstrativ la picioarele poporului, anunțînd că s-a făcut dreptate. Și chiar dacă ar face-o în stilul lui de subaltern, cu jumătate de gură și cu privirea într-o parte, nesigur, tremurînd și fără să aibă curajul să privească situația în ochi, ar cîștiga acea picătură otrăvită din bunăvoința Universului, care transformă și cele mai nepotrivite făpturi în președinți de țară cu două mandate de cinci ani.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou