Marea ipocrizie

Mihai Ghezea , 28 iulie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
marea-ipocrizie-42060-1.jpg

"Congresurile" gemene PNL-PDL și crearea noii alianțe electorale au dat posibilitatea politicienilor de toate culorile să ne mai demonstreze, încă o dată, că politica este...de consumație. Iar ei n-au scăpat prilejul să încerce să mai atragă ceva electorat cu QI-ul egal sau mai mic cu mărimea de la pantofi, cu riscul de a se face de cacao în fața celorlalți cetățeni cu drept de vot.


Că fuziunea dintre cele două partide de stânga-centru-dreapta (că altă definiție chiar nu se poate da, după câte așternuturi a schimbat fiecare dintre ele) este corectă sau nu, folositoare sau nu pentru poporul român, n-o să comentez astăzi. Sunt o groază de analiști, unul mai independent decât altul, care se ceartă, prin rotație, pe la toate televiziunile țării, încercând să afle care dintre ei deține adevărul absolut.
Mai interesant este, poate, să vedem cum reacționează fiecare, cu câtă nonșalanță ling unde au scuipat și scuipă locul unde, până mai ieri, lingeau.


Să începem cu polul „opus": Victor Ponta și al lui PSD. Președintele PSD a scris pe blogul său că reuniunea de sâmbătă a celor două partide este o reunire a "nebunilor şi mişeilor", iar pe cei din PNL îi face trădători. Asta, după ce, la presiunea baronilor săi din teritoriu a făcut tot cea a putut să rupă USL și să-i ia locul lui Crin Antonescu pe postul de candidat la președinție. Adevărul este că orice reunire a dreptei și o micșorare a numărului de candidați din această zonă micșorează sensibil șansele lui Ponta de a ajunge la Cotroceni.


Nici Traian Băsescu nu vede cu ochi buni fuziunea dintre PDL și PNL și nici pe cea dintre PDL și Forța Civică a lui Ungureanu. Pentru simplul fapt că un partid mare care se declară de dreapta, chiar dacă nu este, taie din posibilitățile de creștere ale PMP.


Liderii PNL și PDL au dus atât de departe grija de a demonstra tuturor că nu au nici în clin nici în mânecă cu actualul președinte încât la congres au sărit strofa din imnul național în care se face referire la "Traian". O mutare de marketing ce s-ar putea întoarce, însă, împotriva lor. În turul doi al prezidențialelor.


De la stânga la dreapta spectrului, clasa politică dâmbovițeană și-a arătat cu brio limitele. Iar în perioada alegerilor, politrucii vor plânge cu lacrimi de crocodil, acuzându-i pe români că nu au spirit civic. Ipocrizie la maxim.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:45
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou