PSD și-a lansat candidații: Ponta și Schulz

Mihai Ghezea , 28 aprilie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
psd-si-a-lansat-candidatii-ponta-si-schulz-39633-1.jpg

Sâmbătă, într-o atmosferă de mare angajament, USD și Tăriceanu și-au lansat candidații la europarlamentare.

Teoretic, au fost prezentați politicienii pe care PSD, PC și UNPR îi propun pentru Parlamentul European. Practic, am asistat la o campanie a preşedintelui PE, Martin Schulz, candidatul socialiştilor pentru şefia CE și la lansarea, ce-i drept, mascată superficial, lui Victor Ponta la președinția României.

Din tot acest spectacol, unde nu a lipsit decât fumul mititeilor, amânat pentru 1 mai, românii ar trebui să înțeleagă că dacă vor vota PSD-ul, Europa își va întoarce fața spre noi și vom înota doar în lapte și miere. Din nefericire, aceleași mesaje „europene" vor veni și din partea popularilor. Explicația e simplă: România e importantă în ochii celor de la Bruxelles doar prin prisma numărului mare de locuitori.

Suntem mulți în acte, avem dreptul la mai mulți deputați europeni. Iar acum, când în lupta dintre socialiști și populari pentru șefia Executivului european contează fiecare vot, țara noastră devine unul dintre jucătorii titulari. Nu este de mirare că la eveniment a participat și Serghei Stanişev, liderul socialiştilor europeni.

Pe plan intern, jocurile sunt la fel de încrâncenate. Gabriel Oprea a fost nominalizat să-i ceară lui Victor Ponta, în entuziasmul general, să candideze la președinție. Probabil tot din perspectiva jocului pe care-l practică de ceva vreme PSD-ul, care vrea să câștige electoratul liberal susținând că USL-ul se va reface, la un moment dat. Ponta, cu modestie, a declarat că dacă i se va cere acest lucru, se va supune și va candida. Vezi Doamne, e dorința poporului, nu a PSD-ului. Iar hotărârea de a candida va fi luată acum, nu în urmă cu un an și ceva.

În rest, am asistat la gargara obișnuită unor astfel de evenimente. Am aflat că principalul scop rămâne schimbarea lui Băsescu, nu guvernarea țării, că abia de acum încolo vom deveni europeni reali, de parcă nu aceeași lideri ne-au atras, nu o dată, critici vehemente din partea Uniunii Europene și ne-am reamintit din nou, dacă mai era nevoie, că Liviu Dragnea este cel care face, cu adevărat, jocurile.

Evenimentul a început cu intonarea imnului României de către o fetiţă din Teleorman. De data aceasta a ajuns mai greu în Capitală. Sperăm ca data viitoare să avem gata autostrada.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou