MRU despre Turcescu: Face acest lucru pentru că e foarte deștept!

Cristian Blănuţă, 27 septembrie 2014, Ora 11:21

  • print
  • |
mru-despre-turcescu-face-acest-lucru-pentru-ca-e-foarte-destept-43590-1.jpg

Fostul prim-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a vorbit pe larg despre întregul caz al jurnalistului Robert Turcescu, cel care a publicat pe blogul personal documente potrivit cărora acesta ar fi fost ofițer sub acoperire.

Mihai-Răzvan Ungureanu afirmă că Robert Turcescu joacă un rol și că povestea privind ofițerul sub acoperire nu este decât „un joc". Fostul șef al SIE mai precizează și că există o singură instituție care are ca angajați cadre ce pot avea identități multiple sau duble, aceea fiind serviciul de spionaj, scrie psnews.ro.

MRU spune că motivul pentru care Robert Turcescu face aceste lucruri este pentru că „e foarte deștept".

„Apreciez inteligența și jocul lui Turcescu. E un foarte bun promo pentru un film în care Turcescu joacă. (...) Există oameni care se satură să mai fie în instituții (..) Au fost cazuri  în mandatul meu în care persoanele respective s-au dus în fața comisiilor parlamentare și au spus: eu care am făcut acest lucru, am muncit, judecați dumneavoastră, și așa mai departe (...) în cazul cuiva care spune de la bun început: uitați ce am făcut, nu mai vreau să fiu aici, intervine instituția care ia act de o asemenea situație și apoi, dacă se încalcă legea securității naționale sau legea informațiilor clasificate, se sesizează Parchetul Militar și se merge în Justiție.
Fiți convinși că Turcescu stă și se distrează de minune acum de pe canapeaua din sufragerie și-l salut cu ocazia aceasta.

Ca să înțeleagă toată lumea ce înseamnă o formă de multiplă identite: intervine doar în urma angajării. Ești obligat să îndeplinești o misiune care îți cere să ai dublă identitate sau multiplă. Singura instituție care au toate cadrele cu dublă sau multiplă identitate este serviciul de spionaj, restul, SRI, DGA, DGIPI, au legitimații. Angajații au  legitimații și se pot prezenta în funcție de necesitățile misiunii cu numele real sau cu nume de împrumut. Unde este încălcată legea? Se încalcă atunci când un ofițer ACTIV, indiferent că este sub identitate proprie sau sub o alta, încalcă regimul incompatibilităților, aia e marea încălcare a legii. Dacă e rezervist (n.r. ofțer în rezervă), e liniștit, poate să facă orice, cu o excepție: nu are voie să vorbească despre activitatea sa", a mai explicat MRU.

Întrebat de ce crede că jurnalistul Robert Turcescu a făcut un astfel de gest, Mihai-Răzvan Ungureanu a răspuns simplu:
„Pentru că e foarte deștept".

Jurnalistul Robert Turcescu a postat pe blogul său mai multe documente pe baza cărora a declarat ulterior că este ofițer sub acoperire. Acesta a renunțat la emisiunea pe care o avea în fiecare seară și a declarat că își dorește să revină în radio.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:45
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou