Uite cine se luptă pentru EUROVISION

Anca Bratu, 15 februarie 2014, Ora 10:50

  • print
  • |
uite-cine-se-lupta-pentru-eurovision-38106-1.jpg

Dacă la ulimele ediţii artiștii români nu prea s-au înghesuit să concureze, în acest an Eurovisionul a devenit o mare atracţie.

În această perioadă, când Eurovision bate la uşă, mai mulţi cântăreţi cu timbru vocal impresionant s-au grăbit să-şi înscrie piesele, cu speranţa că vor da lovitura la finala din Danemarca.

Ştefan Stan, Matilda Pascal Cojocăriţa, Alexandra Stan şi Tudor Turcu sunt doar câţiva dintre soliştii români care şi-au confirmat participarea la preselecţii, marea finală urmând a avea loc la Copenhaga (Danemarca), pe data de 10 mai.

Concurenţa e cu atât mai dură cu cât şi-au anunţat înscrierea şi cântăreţi care au reprezentat România cu brio anii trecuţi: Paula Seling şi Ovi, dar şi Mihai Trăistariu.

Ca şi cum nu ar fi fost mulţumiţi de premiile obţinute la celelalte ediţii ale marelui concurs, iată că pe lunga listă a aspiranţilor la trofeu regăsim două nume grele, pe Paula Seling şi pe Ovi, cei doi obţinând locul 3 în 2010, la Oslo, dar şi pe Mihai Trăistariu, care este convins că poate mai mult decât locul 4, pe care cu onoare l-a câştigat în 2006, la Atena.

Interesant este că, de data aceasta, s-a înscris şi o solistă de muzică populară, Matilda Pascal Cojocăriţa, fostă Miss România, care va cânta împreună cu trupa Cobzality. Cea de-a 59-a ediţie a Eurovision Song Contest va avea loc în Copenhaga, graţie victoriei solistei Emmelie de Forest, care a rupt gura târgului în 2013 cu piesa "Only Teardrops".

În zilele de 6 şi 8 mai se vor desfăşura cele două semifinale, urmând ca pe 10 mai să se dea startul finalei.

Piesa care va reprezenta România la Eurovision 2014 va fi ascultată în Semifinala a doua, pe 8 mai, unde vom avea de înfruntat rivali puternici din Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia şi Elveţia.

La nivel naţional, în zilele de 19 şi 20 februarie, va avea loc preselecţia pieselor înscrise, iar pe 20 februarie vom afla titlurile celor 12 melodii finaliste.

Pe 1 martie, alegerea melodiei câştigătoare se va face, ca de obicei, în cadrul unul spectacol televizat, cei care decid fiind publicul larg şi un juriu de specialitate, din care va face parte, de această dată, Liana Stanciu, cea care l-a înlocuit pe Dan Manoliu.

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou