Mod ideal de a păstra brânza
Mirela Ene, 25 septembrie 2014, Ora 12:46
- |
- Tweet
Una din cele mai gustoase și sănătoase modalități de a păstra brânza timp îndelungat este aceea de a o ține în ulei, la borcan. Iată câteva din secretele rețetei.
Ingrediente
Pentru un borcan de 720 grame ai nevoie de:
- 500 gr brânză de vacă
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă boabe de coriandru
- 1 linguriţă oregano
- 2-3 ardei chili
- 1 linguriţă boabe piper
- ulei de măsline sau de floarea sorelui
Mod de preparare
Reţeta de bază este cu ulei de măsline, dar merge la fel de bine şi cu cel de floarea soarelui.
Spălaţi bine borcanele, le ştergeţi şi le umpleţi cu brânză tăiată cubuleţe fără a le presa foarte tare. Când ajungeţi la jumătate puneţi 2-3 jumătăţi de căței de usturoi peste brânză, boabe de coriandru, jumătate linguriţă oregano, ardei chili (opţional), boabele de piper, continuaţi să completaţi cu bucăţele de brânză iar când se umple borcanul, puneţi restul de usturoi şi oregano.
Turnaţi ulei până când acoperă toată brânz, lăsând 5-10 mm liber până la capac. Agitaţi puţin borcanul şi gata.
Se lasă la frigider sau într-un loc rece minim 2 săptămâni înainte de a fi servite şi se scoate borcanul de la rece cu minim jumătate de oră înainte de masă (uleiul se îngroaşă la temperaturi scăzute şi nu vreţi să mâncaţi brânză sleită).
Brânza şi uleiul o să împrumute aromele condimentelor şi puteţi folosi uleiul rămas la salate sau sosuri.
Poftă bună!