TOMBOLA BONULUI încurajează cumpărătorii să semnaleze lipsa bonului fiscal

Ziarul Atac, 2 decembrie 2014, Ora 12:20

  • print
  • |
tombola-bonului-incurajeaza-cumparatorii-sa-semnaleze-lipsa-bonului-fiscal-44619-1.jpg

Tombola Bonului, proiect inițiat în iunie 2014, invită cumpărătorii să solicite bonul fiscal după fiecare achiziție pentru a-l înscrie într-o tombolă cu premii lunare.

Proiectul are un caracter social, încurajând cumpărătorii să semnaleze cazurile în care nu primesc bon fiscal.

Site-ul tombolabonului.ro informează vizitatorii că numărul de telefon la care pot semnala lipsa bonului fiscal este: InfoCons 021-9551, număr apelabil din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă (telefon cu tarif normal). La acest număr de telefon, consumatorii pot obține informații despre modul în care pot depune o reclamație sau sesizare.

Consumatorii care vizitează site-ul www.tombolabonlui.ro pot contribui la scăderea evaziunii fiscale reclamând pe acei comercianți care nu respectă legea.

"Taxele reprezintă sursa principală de venit la bugetul unui stat. Prin acest proiect încurajăm cererea bonului fiscal dupa fiecare cumpărătură, acțiune care nu numai că obligă comercianții să iși declare veniturile, ci crește și rolul fiecăruia dintre noi pentru că participăm activ la combaterea evaziunii fiscale printr-un gest simplu și civilizat."

Evaziunea fiscală rămâne un fenomen răspândit în România, în ciuda apelurilor repetate venite din partea Uniunii Europene (UE) pentru combaterea ei, țara noastră fiind depășită doar de Bulgaria în topul statelor din UE care contorizează economia subterană ca procent din produsul intern brut, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță AT Kearney.

În 2013, evaziunea fiscală a ajuns la 16,2% din PIB, însumând 22 miliarde de euro. Valoarea aproape s-a dublat în ultimii 14 ani, în anul 2.000 ea fiind de 9,1% din PIB.

Acțiunea de a reclama un comerciant care nu emite bon fiscal va contribui pe termen lung la diminuarea activităților frauduloase ale unor agenți economici.

Lunar, cumpărătorii care înscriu bonurile de la cumpărături pe site pot câștiga un premiu în valoare de 1.000 lei. Premiul a ajuns până acum la Târgu Mureş, Bucureşti şi Arad. Următoarea extragere are loc pe 1 ianuarie 2015.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou