Daniel Nedelcu visează şi speră ca ziua care vine să îi redea sănătatea!

Ziarul Atac, 23 decembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
daniel-nedelcu-viseaza-si-spera-ca-ziua-care-vine-sa-ii-redea-sanatatea-36875-1.jpg

Povestea lui Dani a început de mult, pe când puiul avea numai 2 ani. Era mereu bolnav sau răcit, iar temperatura abia dacă scădea cu cele mai puternice antibiotice. Infecţiile respiratorii îl aduceau în vizită la spital de câteva ori pe lună.

Antibioticele îşi făceau efectul doar câteva zile, apoi Daniel o lua de la capăt. Nimeni nu înţelegea de ce. Până anul ăsta când de disperare părinţii l-au dus la Viena, după ce în România sutele de investigaţii şi analize nu au dus la un rezultat concret. Medicii ajunseseră în final la concluzia că Daniel ar avea cancer.

"A avut unul dintre ganglioni inflamat. A fost operat de două ori, dar nimeni nu a reuşit să ne spună care este cauza."

Medicii din Viena au aflat altceva. Nu era cancer, era un sindrom genetic complex care afectează profund sistemul imunitar al copilului.
GRANULOMATOZĂ SEPTICĂ sau CGD Syndrome. În România probabil n-ar fi aflat nimeni niciodată de ce băieţelul de 6 ani are infecţii permanente. Corpul lui nu are celule albe eficiente. Nu poate lupta cu infecţiile, în special cele bacteriale şi fungice. Poate muri din cauza infecţiei. Este deja rezistent la multe din antibioticele uzuale. E normal, corpul a fost deja supus la zeci de tratamente cu antibiotic.

Doar testele genetice pe care le-au făcut şi părinţii şi Dani au reuşit să dea de cap bolii pe care copilul încerca să o învingă în fiecare episod al ei.
Chiar dacă au aflat după atâta vreme care este cauza suferinţei, mai este cale lungă şi grea până când Dani va avea o şansă reală la viaţă.
Tratamentul care poate vindeca această boală este un transplant cu celule stem de la un donator compatibil. Cea mai grea parte este perioada care precede transplantul, perioada în care copilul va fi ţinut izolat şi i se va "anula" sistemul imunitar personal, cel defect, prin tratament cu chimioterapie.

După momentul ăsta se face transplantul, şi după transplant vine lupta anti-respingere şi în continuare lupta cu orice infecţie care ar putea apărea.

În momentul de faţă Daniel este acasă şi urmează tratament cu antibiotice foarte puternice şi cu steroizi, trebuie ferit de lumea exterioară, izolat total pentru ca organismul să nu se mai întâlnească cu nici un fel de agent patogen care i-ar putea crea o nouă infecţie ce i-ar pune viaţa în pericol. În lipsa tratamentului poate muri.

Costul transplantului este unul de peste 100 de mii de euro la Viena. Salvăm un copil. Atât. Toată preţuirea şi recunoştinţa noastră: 2 euro, 10 lei. Sms simplu, fără text.

Să nu oferiţi cei doi euro altfel decât cu speranţă şi cu bucurie! Cu compasiune, adică cu iubire! Daniel vă este recunoscător pentru cei 2 Euro donaţi prin sms trimis la 8848 (numere gratuite) în reţelele VODAFONE, ORANGE ŞI COSMOTE. De asemenea, puteţi dona (Daniel vă mulţumeşte şi pentru acest gest minunat) prin Romtelecom, formând:

0 900 900 301 - 10 euro/apel
0 900 900 303 - 3 euro/apel
0 900 900 305 - 5 euro/apel

*Nu se percepe TVA.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:29
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou