Nu vrem ca boala să ni-l răpească pe Andrei. Vă rugăm ajutaţi-ne!

Mirela Ene, 17 decembrie 2012, Ora 00:35

  • print
  • |
nu-vrem-ca-boala-sa-ni-l-rapeasca-pe-andrei-va-rugam-ajutati-ne-28422-1.jpg

Băiatul nostru se numeşte Andrei Florentin Roman şi s-a născut pe 02.02.2010 în Bucureşti, iar venirea lui pe lume a fost pentru noi un prilej de foarte mare bucurie. Este copilul mult dorit, lumina ochilor noştri.

La vârsta de un anişor şi 3 luni (mai 2011), în urma unor analize făcute la spitalul Grigore Alexandrescu am descoperit că este suspect de o boală de sânge. Am fost transferaţi la I Cl Fundeni şi în urma unei puncţii medulare am primit tragica veste: copilul meu are leucemie limfoblastiă cu celula T. A urmat tratament cu cortizon, la care a răspuns bine, apoi a început şi tratamentul citostatic; după două săptămâni, când a fost repetată puncţia medulară, rezultatul a fost bun şi noi ne-am bucurat foarte tare.

După două luni de tratament a intrat în remisie (remisia este perioada de timp în care celule canceroase au fost distruse și are loc înlocuirea cu celulele normale ale sângelui; acest lucru se obține utilizând doze mari de medicamente foarte puternice) şi am mers acasă două săptămâni; când am revenit, puncţia medulară a arătat că apăruseră câteva celule tinere, fiind suspect de recădere; a început tratamentul cu MTX, a repetat pucţia şi rezultatul a fost bun; a urmat alte trei cure cu MTX şi două reinducţii; în mai 2012 am terminat tratmentul şi am venit la tratamentul de întreţinere.

La puţin timp am repetat puncţia medulară, care a arătat, din păcate, 12 elemente blastice, aşa că am început tratamentul de recădere pe sistem nervos central, iar puncţie, iar rezultat bun; am rămas în spital pentru că intrase în aplazie (trombocitele, leucocitele, neutrofilul, hemoglobina, toate scad, iar sistemul imunitar este foarte scăzut sau chiar total inexistent- toţi indicatorii vitali sunt la cote de alertă); după două săptămâni analizele au mai crescut şi am mers acasă pentru trei săptămâni.

Dar pe data de 23 august s-a declarat recădere hematologică. În sângele periferic s-au găsit 92% blasti, de aici a urmat calvarul tratamentelor citostatice dure, urmat apoi de puncţiile atât de dureroase; în data de 23 noiembrie doamna doctor ne-a spus că situaţia copilului nostru a scăpat de sub control şi că este suspect de recădere, recomandând urgent transplantul într-o clinică de specialitate din străinătate, având în vedere că nu există donator în familie şi luând în calcul vârsta fragedă a copilului.

V-am povestit mai în amănunt istoricul medical, pentru a vedea prin câte a trecut băieţelul nostru, câte a îndurat! Avem nevoie de sprijinul vostru, avem nevoie de ajutor, singuri nu ne putem salva copilul.

Vă rugăm să ne ajutaţi, cheltuielile sunt foarte mari şi nu ni le putem permite; vom încerca să obţinem plata procedurii transplantului în străinătate de către statul român, dar nu ştim dacă ne va fi aprobat. Oricum, va dura cel puţin 4 luni, iar sănătatea copilului se degradează de la o zi la alta.

Acesta este strigătul disperat al unei tinere mămici, care plânge în fiecare zi uitându-se neputincioasă la chinurile copilului ei! Ştie că există o şansă în străinătate, ştie că băiatul ei poate fi salvat! Să-i dăm o mână de ajutor!

Cont pentru donaţii:
RO33 RZBR 0000 0600 1517 7583 cont în lei, RZBRROBU, RAIFFEISEN BANK, pe numele Andreea Camelia Costache
RO38 RZBR 0000 0600 1517 7590 cont în euro, RZBRROBU, RAIFFEISEN BANK, pe numele Andreea Camelia Costache
Telefon 0720.560.150, Andreea Camelia Costache, mama lui Andrei.

Haideţi să devenim o forţă pentru a-l salva pe Andrei! Orice ajutor contează! Puteţi fi salvatorii lui Andrei!

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou