Primăria Iaşi te bagă în canal

Ziarul Atac, 1 iulie 2012, Ora 23:33

  • print
  • |
primaria-iasi-te-baga-in-canal-26795-1.jpg

 

Este de notorietate faptul că în ultima vreme pe străzile ieşene sunt adevărate capcane, în special în Copou pe Aleea Sadoveanu, unde gurile de canal existente nu au fost ridicate la nivelul şoselei, iar cele făcute noi, sunt acoperite cu capace de lemn. Canalele sunt pitoresti, la fel si semnalizarea lor, care s-a făcut în stil caracteristic moldovenesc, cu crengi înfrunzite. Nu este prima dată când întâlnim astfel de ingeniozităţi ale autorităţilor care astupa câte o gaură cu ”o cracă”.

Conducătorii auto sunt puşi în faţa acestor capcane, riscând să îşi prăpădească maşinile. Asta pentru că, deşi  creşterea de la lună la lună a numarului de autoturisme este un motiv pentru ca orice proiect de modernizare a unei strazi să aibă măcar în vedere o lărgire a părţii carosabile, la noi, reabilitarea unei artere rutiere se face prin îngustare.

Şi asta nu e tot. Pietonii sunt supuşi zilnic unor pericole şi mai mari , neexistând trotuare , aceştia sunt nevoiţi să meargă pe partea carosabilă, bineînţeles încercând să ocolească şi ei la rândul lor aceste aşa–zise canale. Majoritatea oamenilor care trec zilnic pe aceste drumuri sunt copii, studenţi care trebuie să treacă peste adevarate obstacole, iar când se ma intamplă să şi plouă se afunda in noroi.

Însa autorităţile fac tot ce le stă în putinţă pentru a-şi bate joc de cetăţenii plătitori de taxe. Din dorinţa de a face economie, la fel ca acum 20 de ani, curentul se ia la opt seara şi nu îl mai „ve­dem“ până cel mai devreme a doua zi dimineaţă.

În timpul zilei este o provocare, dar adevarata aventură începe când se lasă seara, iar edilii oraşului, vor sa pună la încercare iscusinţa cetăţenilor de a ocoli obstacolele intr-o completă beznă.

Chiar personal, am avut un incident, beznă fiind, am căzut într-o capcană de genul acesta pe care domnul primar o numeste gură de canal. Aceste găuri pe care pot sa le numesc adevarate cratere, deoarece imi intrase piciorul pana la genunchi, sunt un atentat la viata oricarui cetăţean.

Lipsa iluminatului public este una dintre cele mai importante cauze care duce la producerea accidentelor atat rutiere cat si pietonale.

Până când trebuie să suportăm ca seară de seară să ne fie frică să ieşim la cum­pă­rături sau sa ne lasam copiii in parc?

Adina V., avocat Baroul Iaşi

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou