Sara Gagiu are 1 an și jumătate și trăiește într-o lume fără sunete

Ziarul Atac, 3 martie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
sara-gagiu-are-1-an-si-jumatate-si-traieste-intr-o-lume-fara-sunete-38477-1.jpg

Sara Alexa Gagiu s-a născut pe 17 Septembrie 2012, moment aşteptat cu mare nerăbdare şi bucurie de părinţi şi familie. Puiul a venit pe lume după 12 ani de iubire ai părinţilor ei.

Sara a fost cel mai frumos cadou pe care l-au putut primi. Fericirea lor cea mai mare. Pe când îngeraşul lor avea 3 luni, câteva indicii i-au făcut să fie mai atenţi la reacţiile Sarei. Zgomotele puternice şi lătratul căţeluşei lor, Becky nu îi trezeu Sarei nicio reacţie, ba chiar dormea liniştită. Au început să o testeze ei în casă şi pe stradă cu tot felul de obiecte. Sara nu avea nicio reacţie. Spaima îşi croise deja drum în inimile lor... aşa că au hotărât să meargă la medic.

Au programat-o pentru un screening auditiv, iar rezultatul a fost şocant pentru părinţii ei: Sara era suspecta de hipoacuzie bilaterală, următorul pas fiind un test de diagnostic audiologic pentru a afla cât aude. Teste greu de făcut la un copil atât de mic, mai ales că toate cer anestezie totală.

Din nefericire, testele de diagnostic au confirmat diagnosticul. Sara nu auzea deloc, avea hipoacuzie bilaterală profundă. Un şoc enorm şi orice urmă de speranţă le-a fost spulberată Ralucăi şi lui Mihai, cei doi părinţi ai Sarei.

La recomandarea unui medic au făcut rost de două aparate auditive care ar fi trebuit să o ajute pe Sara să audă ceva.... Efortul financiar a fost în zadar, pe micuţa nu au ajutat-o deloc. Cu greu încearcă şi acum să accepte diagnosticul. Sara nu i-a auzit niciodată glasul mamei sale, râsul tatălui său orice alt sunet care le dezvolta copiilor lumea. Trăieşte într-o lume fără sunete. A învăţat să vorbească prin semne, iar ochii ei albaştri îţi spun povestea ei într-o secundă.

Părinţii ei s-au mobilizat şi au început lupta pentru micuţa lor. O luptă nedreaptă dar care trebuie câştigată cu orice preţ. S-au interesat şi au găsit la Marie Curie un medic care le-a dat speranţa că Sara poate deveni un copil normal.

Le-a spus că fetiţa va intra imediat pe lista de aşteptare pentru două implante cohleare. Din nefericire doar unul dintre ele este decontat ce Casa de Asigurări. Cel de-al doilea nu.

Costul lui este de 25 de mii de euro. Bani de care Sara are nevoie cât de repede posibil. Însă timpul nu este un aliat pentru Sara, şansele ei de recuperare a vorbirii fiind mult mai mari dacă această intervenţie se face cât mai repede posibil, până ce Sara are maxim 2 ani, după această vârstă şansele ei de recuperare şi integrare în sistemul de învăţământ normal scad drastic. Sara are nevoie de noi, de oricine îi poate fi alături cu orice gând sau orice sumă. Ea poate deveni cu ajutorul nostru un copil normal.

UN SMS DE DOI EURO LA 8848 O VA AJUTA PE SARA SĂ AUDĂ.

Donații se pot face în conturile:
RON: RO27 INGB 0000 9999 0077 1575
EUR: RO33 INGB 0000 9999 0414 4642 Cod Swift: INGBROBU
Titular cont: DIACONU RALUCA (mama Sarei)
Contact: 0723 695 449

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou