Cei mai ciudaţi oameni ai lumii şi ciudăţeniile lor

Diana Ionescu, 5 august 2013, Ora 13:53

  • print
  • |
cei-mai-ciudati-oameni-ai-lumii-si-ciudateniile-lor-33052-1.jpg

Se pare că unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume se evidenţiază nu numai prin averile lor considerabile, ci şi prin excentricităţile lor.

Începând de la operaţii estetice care le-au schimbat înfăţişarea, transformându-i în nişte fiinţe ciudate, şi până la tulburări grave de comportament şi chiar crime, viaţa acestor oameni este destul de ciudată şi deloc plictisitoare.

Listverse prezintă o parte dintre ciudăţeniile unor cunoscuţi milionari şi miliardari.

Jocelyn Wildenstein

Suedeză Jocelyn Wildenstein este fosta soţie a miliardarului Alec Wildenstein, pe care l-a cunoscut prin intermediul dealerului de arme Adnan Khashoggi din Arabia Saudită.

În timpul căsătoriei, Jocelyn a făcut numeroase operaţii estetice pentru a semăna cu o felină, aceasta fiind dorinţa soţului ei. Potrivit zvonurilor, aceste operaţii ar fi costat 4 milioane de dolari.

Cei doi însă au divorţat după ce Alec a avut o aventură cu un top model de 19 ani din Rusia, în 1997. În urma divorţului, Jocelyn a primit 2,5 miliarde de dolari şi câte 100 de milioane de dolari pe an, pentru o perioadă de 13 ani. Banii nu pot fi însă folosiţi pentru operaţii estetice, conform hotărârii judecătoreşti din urma divorţului.

Robert Klark Graham

Graham e un fost optometrist, care s-a îmbogăţit prin inventarea lentilelor rezistente la şocuri. În loc să se mulţumească cu ceea ce realizase până atunci, Graham a deschis, în 1980, când avea 70 de ani, banca de spermă Repository for Germinal Choice, al cărei scop era colectarea materialului genetic de la laureaţi ai premiului Nobel.

Cum laureaţii premiului Nobel erau persoane în vârstă, distincţia fiind acordată după ani de muncă, Graham s-a orientat ulterior şi către alte persoane.

Singurul donator al cărui nume a fost făcut public este William Shockley, câştigător al premiului Nobel pentru fizică în 1956. În 1997, la 90 de ani, Graham a alunecat în cadă şi a murit. După moartea acestuia, banca de spermă nu a mai prezentat interes pentru nimeni. Se pare însă că prin intermediul acesteia au fost concepuţi 217 copii.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, unul dintre cofondatorii reţelei Facebook, a anunţat, în 2011, că nu va mai consuma carne decât dacă omoară un animal cu propriile lui mâini. Deşi pretindea că este vegetarian, nu ezită să îşi anunţe prietenii pe Facebook, tot în 2011, că tocmai ucisese un porc şi o capră.

Din 2012, miliardarul a decis să achiziţioneze carnea într-un mod tradiţional, şi anume de la magazin.

Jeff Bezos

Fondatorul şi directorul Amazon.com, Jeff Bezos, are o avere de 20 miliarde de dolari. Din tinereţe, Bezos s-a dovedit a fi un geniu al mecanicii, luându-şi licenţa în inginerie electrică şi calculatoare. Timp de zece ani a lucrat la compania Blue Origin, o companie aerospaţială.

Recent, Bezos şi o echipă de explorare marină au recuperat motoarele de la misiunea Apollo 11, aflate pe fundul Oceanului Atlantic. Tot Jeff Bezos a creat Clock of the Long Now, un ceas mecanic proiectat să funcţioneze timp de 10.000 de ani.

Cayetana Fitz-James Stuart, a 18-a ducesa a dinastiei Alba

În afară de operaţiile estetice al căror rezultat este unul dezastruos, Cayetana Fitz-James Stuart s-a remarcat prin faptul că, la 85 de ani, a decis să se căsătorească cu un bărbat de 61 de ani. Căsătoria a avut loc în 2011, iar mirele a fost Alfonso Diez Carabantes. Familia ducesei de Alba nu a fost de acord cu această căsătorie.

Pentru a dovedi că averea ei, de cinci miliarde de dolari, nu a avut nimic de-a face cu această nuntă, ducesa de Alba le-a dăruit-o mai devreme celor şase copii ai săi, renunţând complet la bani.

Howard Hughes

Lista celor mai excentrici milionari şi miliardari nu ar fi completă fără Howard Hughes. Moştenitorul unei averi rezultate în urma afacerilor în domeniul petrolului, Hughes şi-a investit banii în industria filmului, producând mai multe blockbustere şi având aventuri cu actriţe de la Hollywood.

Howard Hughes a fost şi un pionier al aviaţiei, proiectant şi pilot de încercare. A suferit un accident grav atunci când s-a prăbuşit cu avionul sau experimental Hughes XF-11 lângă Beverly Hills. În lunile de după accident, excentricităţile sale s-au accentuat, petrecându-şi timpul într-o cameră întunecată cu un ecran, fără baie şi consumând ciocolată, pui şi lapte.

Peste un an, a achiziţionat studiourile RKO, pe care însă nu a ajuns să le viziteze, din cauza declinului sau mental din ce în ce mai evident. A devenit o persoană retrasă, închizându-se în camere de hotel. Suferea de tulburare obsesiv-compulsiva şi germofobie.

Durerile puternice pe care le-a avut în urma accidentului l-au transformat într-o persoană dependenta de calmante. A murit în 1976, trupul său fiind de nerecunoscut. A fost nevoie de prelevarea amprentelor pentru a-l identifica.

Peter Thiel

Cofondator al PayPal şi investitor în reţeaua Facebook, Thiel s-a remarcat prin investiţiile sale în tehnologii ciudate şi revoluţionare.

Printre lucrurile de care este interesat se număra inteligenta artificială, nemurirea şi construirea unor oraşe plutitoare pe oceane, despre care susţine că sunt necesare pentru supravieţuirea speciei umane.

Robert Durst

Robert Durst este dovada vie a faptului că, atunci când ai suficienţi bani, poţi scăpa nepedepsit dacă eşti acuzat de crimă. Fiul mogulului Seymour Durst, care derula afaceri imobiliare, Robert a fost afectat puternic de sinuciderea mamei sale, care s-a aruncat de pe acoperiş când fiul ei avea numai şapte ani, scrie ziare.com.

În 1982, soţia lui Robert, Kathleen, a dispărut, iar cadavrul nu a fost găsit. În 2000, când investigaţia a fost reluată, prietena lui Robert, Susie Berman, a fost găsită împuşcată în casa ei. În 2001, părţi ale corpului vecinului său mai în vârstă au fost găsite plutind în Golful Galveston, Texas, iar Robert Durst a fost arestat. A ieşit însă pe cauţiune şi a părăsit oraşul.

A fost arestat din nou în Pennsylvania, după ce încercase să fure câteva produse dintr-un supermarket, deşi avea la el 37.500 de dolari. L-a angajat pe avocatul Dick DeGuerin să îl reprezinte, reuşind să scape de acuzaţia de crimă. A fost învinuit pentru nişte delicte minore, petrecând puţin timp în închisoare. Acum trăieşte în New York.

Ingvar Kamprad

Cel mai bogat de pe această listă, fondatorul IKEA, este cunoscut pentru austeritatea în care trăieşte. Conduce un Volvo vechi de 20 de ani, reciclează pliculeţe de ceai şi pleacă acasă cu pliculeţe de sare şi piper din restaurante. Casa în care trăieşte este mobilată cu produse IKEA pe care le-a asamblat personal.

Obişnuieşte să meargă şi cu mijloacele de transport în comun, iar casa pe care o deţine e aidoma celor din vecinătate. În tinereţea sa, Ingvar Kamprad a susţinut mişcarea pro-fascista. Cel mai mare mister care îl înconjoară este valoarea averii sale.

Clive Palmer

Omul de afaceri australian Cliv Palmer a ajuns târziu pe primele pagini ale ziarelor. Deţine compania minieră Mineralogy, care aprovizionează China cu minereu de fier. Este cunoscut pentru ideile sale ciudate şi grandioase. În 2012, a ţinut un discurs îndreptat împotriva organizaţiei de protecţie a mediului Greenpeace, pretinzând că aceasta cooperează cu CIA pentru a distruge industria minieră din Australia.

Într-o vreme, plănuia să cloneze un dinozaur, în scopul de a atrage turişti la hotelul său de cinci stele Palmer Coolum Resort. După ce a renunţat la acest plan, a decis să construiască 100 de dinozauri animaţi cu ajutorul tehnologiei pe terenul de golf al hotelului său.

Cel mai recent plan al său este construcţia unei replici a Titanicului, care va fi lansată la apă în 2016.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou