Cerșetorul putred de bogat: făcea 70.000 de lire sterline pe an

Cristian Blănuţă, 15 iunie 2013, Ora 21:01

  • print
  • |
cer-etorul-putred-de-bogat-facea-70-000-de-lire-sterline-pe-an-31677-1.jpg

Un bărbat care se dădea drept cerşetor fără bani şi locuinţă în afara sediului unei bănci din centrul Londrei a stârnit indignarea britanicilor după ce s-a aflat că acesta câştiga 70.000 de lire pe an şi avea o locuinţă proprie, anunță RTV.


Simon Wright era un cerșetor profesionist, cu un succes uriaş. Îmbrăcat în haine murdare sau vechi și însoțit de de un câine, el ocupa în fiecare zi un loc de pe o stradă aglomerată, într-una dintre suburbiile cele mai bogate din Londra.

Poziţia sa a fost atent aleasă - lângă un bancomat și aproape de o stație de metrou folosită de mii de navetiști în fiecare zi, potrivit DailyMail.

"Mi-e foame și stau pe străzi", scria pe semnul de carton pe care îl avea cu el, mesaj întărit un de sac de dormit pe care îl înfășura în jurul lui.

Dar Wright nu era fără adăpost și nici nu murea de foame. În zilele bune, el strângea şi 300 de lire cash de la trecătorii cu dare de mână.

Monedele le schimba în bancnote la cea mai apropiată bancă. Fără îndoială, binefăcătorii săi ar fi fost mai putin generoşi dacă ar fi știut situația sa reală. În ultimii doi ani, Wright făcea 70.000 de lire pe an din cerşit şi stătea într-un apartament dintr-un cămin construit cu 350.000 de lire din banii contribuabililor.

Cazul a intrat în atenţia poliţiei şi a ajuns pe masa judecătorilor, care i-au interzis să mai cerşească în Londra timp de 2 ani.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou