iPhone 5S, lansare oficiala

Anca Bratu, 10 septembrie 2013, Ora 14:10

  • print
  • |
iphone-5s-lansare-oficiala-34065-1.jpg

Marile asteptari ale expertilor pentru noul model de la Apple

iPhone 5S va fi lansat oficial astazi 10 septembrie, iar expertii asteapta ca noul model sa aduca imbunatatirile care au oprit vechiul model iPhone 5 sa fie cu adevarat un hit pe piata.

Cnet a facut inainte de lansarea oficiala o lista a marilor asteptari pe care majoritatea clientilor si fanilor Apple le au pentru acest telefon.
La nivel de design, este aproape sigur ca Apple nu va umbla in niciun fel la schimbarea formei noului iPhone 5S. Este posibila insa o restilizare a acestuia care alaturi de cateva noutati de soft si contructie vor face diferenta exact cum s-a intamplat si in cazul iPhone 4 / iPhone 4S, scrie Cnet.

In aceasta lansare nu vom avea parte de un ecran mai mare, deci nu ar trebui sa ne asteptam la asa ceva. Mai mult ca sigur vom avea acelasi display, cu Retina.

Una dintre noutati la acest capitol va fi culoarea telefonului. Pe internet au aparut deja cateva versiuni cu un iPhone 5S de culoare aurie sau a sampaniei, mai corect, dar si un model gri metalizat, pe langa cele clasice, in alb si negru.

Un alt capitol important pentru acest iPhone 5S il reprezinta specificatiile tehnice. In acest caz, Cnet, Wired, Mashable si Engadget au prezentat in ultimele saptamani mai multe informatii despre un nou flash LED, dar si despre o camera foto imbunatatita.

Cnet vorbeste si despre urmatorul procesor A7, ceea ce nu ar trebui sa fie o surpriza prea mare. iPhone 4 a venit cu un procesor A4, iPhone 4S a avut un procesor A5, iar iPhone 5 a avut un procesor A6. Zvonurile in aceasta directie sustin ca Apple s-a orientat spre un procesor dual-core care ar trebui sa sporeasca viteza telefonului.

Nu trebuie sa uitam nici de sistemul de operare, iar aici iOS 7 pare sa fie alesul Apple pentru aceasta lansare. Sunt sanse mari ca alaturi de acest telefon sa vedem asadar si noul sistem de operare, probabil cu cateva aplicatii dedicate exclusiv modelului 5S.

Marile mituri ale acestei lansari s-au orientat mai mult spre tehnologia deblocarii telefonului folosind senzori de amprentare in locul butonului Home, insa in afara de cateva zvonuri nu au existat alte informatii.

Asteptarile fanilor Apple sunt mari, iar zvonurile privind lansarea iPhone 5S circula de luni de zile. Iata o sinteza a acestora:

- iPhone 5S va avea ecran de 4 inch, la fel ca iPhone 5, urmand ca viitoarele modele sa aiba diagonale mai mari. Rezolutia se pastreaza
- camera foto va fi de 12-13 MP, cu diafragma F/2.0 si blitz dual-LED
- ar putea exista o versiune de iPhone 5S cu 128GB de spatiu
- bateria ar urma sa aiba o capacitate mai mare, dar si sa fie folosita mai eficient de procesor
- butonul de Home ar putea avea un cititor de amprenta, pentru ca doar tu sa poti lucra cu el
- iPhone 5S ar veni si in varianta cu carcasa aurie
- procesor A7 dual-core, care sa consume mai putina baterie decat modelul precedent, A6
- preturile vor fi intre $199 su $399

Despre iPhone 5C, modelul ieftin pe care se zice ca il va lansa compania, ar fi un iPhone 5 foarte putin schimbat in interior, cu carcase de mai multe culori. Pretul, spun zvonurile, va fi mai mic cu ~100 de dolari decat cel al iPhone 5S. Ecranul va fi tot de 4 inch si se mai spune ca noul smartphone va fi 4G.

Din informatiile care circula acum reiese ca iPhone 5C va fi disponibil doar in tarile cu economii mai sarace, iar speculatiile vorbesc chiar de faptul ca litera "C" din nume ar veni de la China.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou