Culmea culmilor! Se vinde pe rafturile magazinelor excremente de urs la conservă! Prețul este destul de mare

Anca Bratu, 30 noiembrie 2022, Ora 10:46

  • print
  • |
magazine-excremente-de-urs-la-conserva-pret-mare-47036-1.jpeg

Șoc la raft! În magazinele secuiești din Harghita și Covasna au fost puse în vânzare conserve cu excremente de urs. Disponibil pe piață, de peste un an, produsul numit "Mevde Trutyi", mai exact, excremente de urs la conservă, a fost descoperit abia acum de autorități. Comisarii de la Protecția Consumatorului Covasna a găsit conserve vândute ca suvenir, pe rafturile unor comercianți din județele Harghita și Covasna.

Există clipuri ale unor utilizatori pe internet care prezintă produsul de-a dreptul inedit, încărcate în urmă cu mai bine de un an. O conserbă se vinde cu aproape 40 de eli, produsul fiind comercializat ca și suvenir, numit "Urme de urs". Firma producătoare este Lixid Project, compania care produce berea și chipsurile "Csiki Sor" și "Csiki Csipsz". O cutie cu "Urme de urs" are cisrca 30 de grame de conținut, iar firma producătoare garanmtează că excrementele sunt autentic secuiești.

"Se vinde la noi în județ, am găsit la Târgu-Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea și chipsirile Csiki. Am înțeles că este un fel de suvenir , nu au putut să ne dea o explicație. Se dă și un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înțeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar. Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc și că se poate lucra cu el, se poate lua în mână și mula ca o plastilină, așa mi s-a explicat. Ye-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu știu dacă este în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă și îl bagă în gură?

Produsel costă 40 de lei, nu l-am retras de la vânzare pentru că nu este un produs alimentar, are avertismente, dar i-am sesizat și pe colegii din Harghita, pentru că este produs la Sânsimion, în județul Harghita. Este foarte interesant de unde au prelevat acele materii organice, să le spunem așa, și dacă au avut aprobarea celor de la vânătoare sau de la Romsilva, să se ducă în pădure să culeagă excremente de urs. 

Eu am rămas perplex, când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucățică mică înâuntru, e ușoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem, nu este produs comestibil. Nu știu ce utilitate poate să aibă, decât, poate, vrei să faci o farsă cuiva", a povestit comisarul-șef adjunct al OPC Covasna, conform Weradio.ro

Conform sursei citate, conservele cu excremente de urs au și etichetă tradusă în limba română, pe care scrie că produsul conține 100% excremente de urs brun transilvănean, fără gluten, fără conservanți, vegan, iar nedeschis își păstrează calitatea pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. Utilizatorii trebuie să țină cont de avertismentul producătorului, confor căruia, după deschidere, trebuie "folosit" în termen de 22 de ore! De asemenea, este menționat faptul că nu trebuie lăsat la îndemâna copiiilor.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou