Oi fosforescente în Uruguay

Cristian Blănuţă, 25 aprilie 2013, Ora 18:55

  • print
  • |
oi-fosforescente-in-uruguay-30429-1.jpg

Acestea au apărut ca urmare a încrucișării cu meduze. Mai mulți savanți uruguayeni au reușit acest lucru după ce au modificat genetic câteva oi.

Savanții, în parteneriat cu Institutul Pasteur din Montevideo, au introdus în ADN-ul animalelor gene străine, anume, de meduză.

Oile uruguayene s-au născut în octombrie 2012 la IRAUy, unde s-au dezvoltat normal, fără a prezenta diferenţe faţă de omoloagele lor netransgenice, a indicat pentru AFP, Alejo Menchaca, preşedintele institutului.

Singura lor specificitate vizibilă este fosforescenţa când sunt plasate sub raze ultraviolete din cauza introducerii în ADN-ul lor a genelor unei meduze.


"Tehnica este foarte eficace pentru că toate oile care s-au născut sunt pozitive. Acum, putem lucra cu o altă genă, care va fi de mai mare interes, pentru a produce o proteină specifică", a continuat Menchaca.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou