Oi fosforescente în Uruguay
Cristian Blănuţă, 25 aprilie 2013, Ora 18:55
- |
- Tweet
Acestea au apărut ca urmare a încrucișării cu meduze. Mai mulți savanți uruguayeni au reușit acest lucru după ce au modificat genetic câteva oi.
Savanții, în parteneriat cu Institutul Pasteur din Montevideo, au introdus în ADN-ul animalelor gene străine, anume, de meduză.
Oile uruguayene s-au născut în octombrie 2012 la IRAUy, unde s-au dezvoltat normal, fără a prezenta diferenţe faţă de omoloagele lor netransgenice, a indicat pentru AFP, Alejo Menchaca, preşedintele institutului.
Singura lor specificitate vizibilă este fosforescenţa când sunt plasate sub raze ultraviolete din cauza introducerii în ADN-ul lor a genelor unei meduze.
"Tehnica este foarte eficace pentru că toate oile care s-au născut sunt pozitive. Acum, putem lucra cu o altă genă, care va fi de mai mare interes, pentru a produce o proteină specifică", a continuat Menchaca.