Profit record pentru Apple. Compania a vândut peste 74 de milioane de iPhone în trei luni

Mălina Andrei, 28 ianuarie 2015, Ora 13:11

  • print
  • |
profit-record-pentru-apple-compania-a-vandut-peste-74-de-milioane-de-iphone-in-trei-luni-45341-1.jpg

Apple a dat publicităţii un raport în privinţa câștigurilor obţinute de companie. Performanțele acesteia în perioada octombrie-decembrie 2014 au fost uluitoare, scrie publicaţia online Business Insider.

Apple a înregistrat venituri record în ultimul trimestru din 2014, că urmare a cererii mari de iphone 6 și iphone 6 Plus.

Mărimea a contat pe Apple, care a avut vânzări uriașe în perioada sărbătorilor, arată BBC. Compania a informat că a vândut 74,5 milioane de iphone din octombrie până în decembrie. Analiștii se așteptau ca în trimestrul 4 al anului trecut Apple să vândă 65 milioane de unități. Proiecţia a fost depăşită net.

Astfel, profitul net al gigantului american a ajuns la 18 miliarde de dolari, fiind cel mai mare profit realizat vreodată într-un trimestru de către o companie listată la bursă. Precentul record era deținut de ExxonMobil, care a avut un profit net de 15,9 milioane de dolari în al doilea trimestru din 2012.

Cu toate acestea, vânzările la iPad au fost dezamăgitoare în 2014, scăzând cu 18% față de anul precedent, a informat compania.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou