Terapia care prin râs te scapă de stres

Cristian Blănuţă, 2 iunie 2013, Ora 15:59

  • print
  • |
terapia-care-prin-ras-te-scapa-de-stres-31194-1.jpg

În Capitală se desfăşoară acum terapia prin râs. Prin două ore de hohote de râs, jocuri şi exerciţii de relaxare, ţi se promite o încărcare cu energie care te ţine toată săptămâna, notează B365.ro.

Psihoterapeuta Monica Burcea a inițiat ceva unic în România: terapia prin râs. Adică două ore de terapie prin voie bună, în fiecare seară de joi a săptămânii.
Atelierele au loc la Centrul de Terapie prin Râs Mandarin, cu sediul pe Petre Popovat, într-o sală colorată și decorată cât să semene a acasă.
Terapia prin râs are la bază câteva tehnici din yoga râsului, pe care psihoterapeuta le-a învățat în India: "Am preluat câteva elemente de meditație și relaxare, dar le-am îmbrăcat într-o formă accesibilă, pentru că românii nu sunt pregatiți pentru yoga râsului. Indienii au o cultură de mii de ani în privința asta."
Spune că, la noi, este nevoie de mai multe etape pentru a ajuta oamenii să se deschidă. Au fost și oameni care au întâmpinat atelierul cu scepticism, în momentul în care au ajuns la el: "Am avut și doamne simandicoase care au venit și au spus că au foarte multe așteptări, care s-au deschis mai greu, dar la final au fost toate zâmbitoare", povesteşte psihoterapeuta.
Atelierul se bazează totodată pe un schimb de energie căci, după cum explică Monica: "Unele persoane vin mai vitalizate, altele vin mai puțin vitalizate. Iar cei care au mai multă energie îi susțin la început și îi încurajează şi pe ceilalți. Așa ajung toți la un nivel, grupul se unifirmizează şi mergem mai departe."
Structura atelierului a stabilit-o pe parcurs. "La început, îi știam forma generică: să înceapă cu relaxare, cu exerciții de respiraţie, un pic de teorie- ca să ştie oamenii beneficiile, apoi facem și exerciții propriu-zise, ca să experimentăm şi să integrăm în noi râsul."

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou