Un asteroid de 2,7 km se îndreaptă către Pământ

Cristian Blănuţă, 17 mai 2013, Ora 19:42

  • print
  • |
un-asteroid-de-2-7-km-se-indreapta-catre-pamant-30819-1.gif

Asteroidul este denumit 1998 QE2 și are diametrul de 2,7 kilometri. Corpul ceresc se va apropia de Pământ în noaptea de 31 mai spre 1 iunie. Nu este un motiv de alarmă pentru oameni: asteroidul va trece la o distanță de 5,8 milioane km de suprafaţa Pământului, informează Agerpres.

Este pentru prima oară când un asteroid de astfel de dimensiuni se apropie atât de mult de Pământ în ultimii 200 de ani, potrivit experţilor.

Oamenii de ştiinţă se pregătesc deja de acest eveniment, intenţionând să realizeze o sondare radar a asteroidului cu privire la compoziţia, forma şi orbita sa.

'1998 QE2 va fi o ţintă perfectă pentru observaţiile cu telescoapele radio Arecibo şi Goldstone şi ne aşteptăm la o serie de imagini radar de înaltă rezoluţie, în care se va putea vedea o mulţime de detalii de suprafaţă', a declarat astronomul Lance Benner, conducătorul ştiinţific al echipei de experţi de la observatorul Goldstone, California.

Asteroidul este de nouă ori mai mare decât nava de croazieră Queen Elizabeth 2, care poate găzdui peste 17.000 de persoane la bord. Asteroidul 1998 QE2 a fost descoperit la 19 august 1998 de către participanţii la proiectul american de căutare a asteroizilor LINEAR.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou