Vultur Pleșuv African, găsit în mijlocul străzii

Cristian Blănuţă, 2 mai 2013, Ora 11:27

  • print
  • |
vultur-ple-uv-african-gasit-in-mijlocul-strazii-30566-1.jpg

Un șofer a zărit, în timp ce conducea pe o stradă din Dâmbovița, un vultur chiar pe mijlocul drumului. Imediat, omul a oprit mașina, a pus avariile pentru a bloca circulația, apoi a prins pasărea.

Șoferul a filmat vulturul, pentru că, spune el, trebuia să fie credibil, apoi a sunat la 112.

"Am făcut două fotografii ca să fiu credibil, am oprit maşina pe contrasens. Am alergat, l-am capturat, am sunat la 112", spune Ciprian Grigorescu.

Pasărea a ajuns la grădina zoologică.

Specialiştii exclud varianta ca vulturul să fi zburat din Africa până în ţara noastră. Ipoteza acestora este că exemplarul a scăpat de la o grădină zoologică.
În ţara noastră mai există un singur exemplar de vultur african, care trăieşte în captivitate la grădina zoologică din Oradea.
Vulturul african cu spinarea albă (Gyps africanus) este o pasăre de pradă care populează regiunile din Africa, din sudul Saharei. Numele său vine de la grupul de pene albe din partea de sus a spinării, care se aseamănă cu un guler. Aceşti vulturi ajung la lungimea de 94 cm şi greutatea de 4-7 kg. Speranţa de viaţă la acest vultur este de aproximativ 19 ani.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou