Artizanul Ordonanței Traseismului este un primar condamnat pentru înșelăciune

Cristian Blănuţă, 4 septembrie 2014, Ora 11:15

  • print
  • |
artizanul-ordonantei-traseismului-este-un-primar-condamnat-pentru-inselaciune-43025-1.jpg

Gheorghe Bute, primarul comunei Scanteiesti din judetul Galati, pare sa fie artizanul ordonantei traseismului care permite migratia alesilor locali de la un partid la altul, timp de 45 de zile, fara sa isi piarda functia.

El este cel care inca din iulie se plangea Guvernului de marele inconvenient al obligativitatii de a ramane in partidul sub sigla caruia ai fost ales.

Vicepremierul Liviu Dragnea amintea de aceste plangeri, pentru a justifica necesitatea adoptarii acestei ordonante pentru a nu bloca administratia locala si pentru a reaseza lucrurile in matca dupa ruperea USL si crearea ACL, scrie stiripesurse.ro.

„Prima sesizare a fost în iulie, când la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România s-a cerut ferm să se clarifice situaţia rupturilor politice pe parcursul mandatului şi influenţa acestora asupra aleşilor locali", a declarat Dragnea.

Dar oare sunt acestea motivele care au stat la baza plangerilor primarilor. Artizanul Gheorghe Bute, secretar general al Asociatiei Comunelor din Romania, a explicat de unde a venit supararea sa, in ciuda faptului ca "poate nu face bine societatii".

„Am cerut modificările. Recunosc că poate nu vor face bine societății, dar nu mi se pare normal ca un parlamentar să poată să treacă de la un partid la altul, iar un primar să nu poată face asta. Ar trebui uniformizat, într-o direcție sau alta", a declarat Gheorghe Bute.

Deci primarii nu s-au plans de blocaje si disfunctionalitati locale, potrivit lui Bute, ci de inechitatea dintre libertatea de miscare a parlamentarilor si imobilitatea alesilor locali, obligati sa nu practice traseismul politic.

Primarul Gheorghe Bute este un personaj controversat. În 2007 a fost condamnat la un an și șapte luni cu suspendare și la plata a 237.200 de lei pentru inselaciune. In perioada 2000-2006, primarul a angajat fictiv la firma sa 73 de șomeri, cu vârsta peste 45 de ani, pentru a lua subvenții de 170.000 de lei de la stat.


Anul următor, zeci de săteni din comună îl acuzau pe Bute că a încasat el ajutoarele cuvenite săracilor primite tot de la bugetul de stat.
Iar recent primarul Gheorghe Bute a inchis sediul Primăriei din Scânteiești și a mutat sediul în satul vecin, Fântânele pentru ca aici se afla casa si familia sa.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou