Avocat din Iași, călare pe morții din accidente: “Clienții trebuie jumuliți”

Ziarul Atac, 7 august 2015, Ora 18:02

  • print
  • |
avocat-din-ia-i-calare-pe-mortii-din-accidente-clientii-trebuie-jumuliti-46651-1.jpg

Oamenii aflati in suferinta cad de multe ori in plasa unor avocati care cu voce mieroasa, le promit macar o alinare materiala. Mai precis, familiile victimelor acidentelor rutiere sunt asaltate cu promisiuni, avocatii invocand ca pot scoate bani frumosi de la firmele de asigurari. In aceasta afacere s-a implicat si avocatul iesean Doinita Stingaciu, care lipsita de scrupule, a agatat clienti vulnerabili, promitandu-le tot felul de beneficii. Mai mult, Doinita Stingaciu a intrat si peste cazurile altor colegi din Baroul Iasi venind cu sacosa de bani. Schema este simpla. Intr-un astfel de proces cu firmele de asigurari instantele decid despagubiri si de 100 de mii de euro, sau mai mult, dupa caz. Avocatul Stingaciu le ofera clientilor cateva zeci de mii de lei, grosul urmand sa intre in contul aparatorului. Profita de naivitatea clientului care nu stie cu exactitate cati bani ar merita de pe urma unei astfel de suferinte.

Reputatie proasta in Barou

Doinita Stingaciu nu este de mult timp membra in Baroul Iasi. Colegii de breasla nu au avut prea multe lucruri bune de spus despre acest avocat. "Doina Stingaciu este de cativa ani in Baroul Iasi. A fost consilier juridic la BCR si se ocupa de asigurari. Postul a fost desfiintat pentru ca firmele de asigurari apelau la avocati in instanta. A intrat in Barou in 2007, in conditiile in care dupa o anumita vechime in munca, consilierii juristi puteau deveni avocati", a declarat un avocat din Baroul Iasi, pentru www.atacdeiasi.ro.

A lucrat cu Liviu Filip

Doinita Stangaciu a colaborat cu avocatul Liviu Filip. In mai multe articole publicate de www.atacdeiasi.ro au fost dezvaluite mai multe "afaceri" orchestrate de Filip care incalcau legea flagrant. "La inceput, a lucrat cu avocatul Filip apoi s-au certat de la impartitul banilor. In prezent, se ocupa de accidente rutiere si are persoane pe care le trimite in numele ei sa le racoleze. Lucreaza cu procente sub piata ca sa-si atraga clientii", a mai spus avocatul.

Actioneaza in Suceava

Stangaciu lucreaza in afara Iasului, departe de ochii curiosilor. Apeleaza la intermediari care se dau avocati, exercitand profesia fara drept. "Si-a facut o asociatie a victimelor strazii ca si avocatul Filip. O foloseste ca paravan pentru racolarea clientilor. Statea intr-un apartament la marginea Iasului, dar in prezent si-a luat un apartament intr-o zona rezidentiala. Este un samsar in acest domeniu. Are o fiica cu handicap pe care a pus-o pisholog in asociatie. In ultima vreme, a instrainat asociatia altei persoane cu care face acelasi lucru: racoleaza clienti. Peste tot, foloseste des expresia <<clientii trebuie jumuliti>>", a incheiat avocatul.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou