BĂSESCU e pe BURSĂ cu acțiuni ROMGAZ

Cristian Blănuţă, 23 iulie 2014, Ora 15:35

  • print
  • |
basescu-e-pe-bursa-cu-actiuni-romgaz-41976-1.jpg

Preşedintele Traian Băsescu este investitor la bursă cu o deţinere de 2.948 de acţiuni Romgaz /SNG/ în valoare de 105.803 lei /24.000 de euro/. Alte 36.000 de dolari sunt plasate de preşedinte în titluri de stat.

Portofoliul de investiţii al pre­şedintelui este cel al unui in­vestitor echilibrat, cu un profil de risc peste media populaţiei, care preferă mai degrabă investiţiile conservatoare în fonduri de obligaţiuni, spun adminis­tratorii de fonduri, potrivit www.zf.ro.


Peste 10.000 de investitori au cum­pă­rat acţiuni Romgaz în oferta publică de­rulată de companie în toamna anului tre­cut prin care cel mai mare produ­că­tor de gaze din România a strâns 1,7 mi­liar­de de lei de pe bursă.

Printre investitorii în acţiunile Rom­gaz se numără şi preşedintele Tra­ian Băsescu. Potrivit declaraţiei de inte­rese pe anul 2013, preşedintele Ro­mâniei de­ţi­nea la data de 11 iunie 2014 un pachet de 2.948 de acţiuni pe care le-a cum­pă­rat cu o sumă de 87.763 lei (preţ de achi­ziţie). Cel mai probabil, preşe­dintele a cum­părat acţiunile Romgaz în cadrul ofertei publice deru­la­te de Romgaz în vederea listării la bur­sa de la Bucureşti.

La preţul acţiu­nilor Romgaz din 11 iunie de 35,89 lei/titlu, investiţia bursieră a preşe­din­te­lui valorează 105.803 lei, adică cu 18.000 de lei mai mult decât suma investită ini­ţial. Altfel spus, inves­ti­ţia în acţiunile Romgaz i-ar fi adus preşedinteluiun PROFIT de 18.000 de lei în decurs de opt luni luni, dacă este să luăm în calcul că mo­mentul achiziţiei a fost luna octom­brie, când a avut loc oferta publică, po­tri­vit calculelor ZF.

Calculul se bazează pe ipoteza că preşe­din­tele a cumpărat ac­ţiunile în oferta publică la preţul de 30 de lei. La acest profit se mai adaugă şi dividendele afe­rente celor 2.948 de ac­ţiuni, adică o sumă brută totală de cir­ca 7.600 de lei. Însumând, investiţia în ac­ţiunile Romgaz i-a adus preşedin­te­lui un profit brut de 25.600 de lei, adică un randa­ment de aproape 30% în opt luni, de peste nouă ori dobânda la bancă.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou