Bombă: Maior și Coldea, acuzați de Daniel Morar

Ştefan Diaconu, 11 decembrie 2022, Ora 13:51

  • print
  • |
bomba-maior-i-coldea-acuzati-de-daniel-morar-47112-1.jpg

Bombă: Maior și Coldea, acuzați de Daniel Morar

Fostul șef al DNA și judecător CCR, Daniel Morar, lansează volumul „Putea să fie altcumva”, o carte de 700 de pagini în care face dezvăluiri din cariera sa de magistrat.

În carte, Daniel Morar face referire și la relația demnitarilor cu serviciile.

„În toți acești ani, demnitari ai statului și-au oferit serviciilor de informații obedienta lor mediocritate în schimbul protecției și al sprijinului pentru avansarea în carieră. Așa se face că trăim într-un stat în care nu se întâmplă aproape nimic semnificativ fără girul serviciilor secrete”, scrie Morar.                                                                                                                                                 

Fostul șef al DNA vorbește și despre protocoalele dintre procurori și SRI și despre relația cu Laura Codruța Kovesi.

„Eu mă străduiam să țin SRI cât mai departe de activitatea judiciară, iar Codruța Kovesi și Gabriela Scutea îi atribuiau, cu voia lor, competențe în cercetarea penală, pe care legea nu i le conferea”, a scris Morar.

Fostul șef al DNA mai dezvăluie și rolul jucat de SRI într-o anchetă care viza un membru al familiei unui candidat la prezidențiale în 2009.

„Eram revoltați de faptul că SRI ne sfida și periclita instrumentarea unui dosar de corupție, astfel că le-am transmis lui George Maior și lui Florian Coldea că urma să-i punem sub învinuire pentru favorizarea infractorului. Nu a trecut mult timp și am fost sunat de președintele Băsescu, căruia i s-au plâns cei doi și care voia să afle și de la mine cum stau lucrurile”, susține Daniel Morar.

Fostul magistrat lansează o serie de acuzații și la adresa Laurei Codruța Kovesi, despre care spune că a implicat serviciile de informații în activitatea investigativă.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou