Bugetul “țarului” şi “țepele” lui Isărescu

Ziarul Atac, 10 noiembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
bugetul-tarului-si-cepele-lui-isarescu-44244-1.jpg

Când o spune cel mai avizat şi cel mai informat bancher din România, care, culmea, este şi pro-Ponta, înseamnă că e mult mai grav decât pare şi urmează falimentul! E un avertisment nu parţial, ci definitiv.

Când vii cu minciuni de genul colectăm mai mult decât cheltuim, iar în rapoartele bugetare (publicate de MF) la sfârşitul lunii septembrie 2014, arata exact invers: colectare - 70.707,2 milioane lei; cheltuieli: - 76.043,4 milioane lei, respectiv un deficit de 5.336,2 milioane lei, ce urmează?

Cumva prosperitatea pe care o declară Dragnea şi alţi demagogi mincinoşi cărora le pasă de cetăţean exact cum îi pasă lui Dragnea de vecinii săi teleormăneni care n-au ce pune pe masă şi au toaleta în lanul de porumb?

Poate o fi prosperitate, dar numai pentru "senatul român" PSD şi "clica" întreţinută şi ce-l întreţine, nu şi pentru "plebea"al cărei rol este doar "dreptul" de a plăti taxe şi impozite "țarului". Profitând de naivitatea, ignoranţa şi credulitatea românilor (plebea ), Ponta, precum țarul Nicolae, duce munca de "convingere" (!!??) că totul este invers de cum arată realitatea şi că nu el ci opoziţia şi "agenturile" deformează realitatea (Băsescu şi votanţii de la Paris).

Potrivit "procurorului" Ponta, care rescrie teoria şi logica economică de bază, pierderea fiscală este profit, cheltuiala este venit şi deficitul este excedent bugetar (pe care, cu tupeu maxim, îl lăsă pentru "cheltuieli" şi "investiţii" guvernului următor).

Aceasta o fi suma destinată prosperităţii cetăţeanului? Făcând abstracţie de "erudiţia" economică a "doctorului", în realitate, "Bilanţul" prescurtat al administrării ţării de către Ponta - Gelu Diaconu (terminalul lui Fenechiu şi Ruşanu, care conduc finanţele din puşcarii sau din arest) este următorul: 73 de miliarde lei (peste 17 miliarde de euro) furate, cu ajutorul neprecupeţit al Guvernului - care nu vrea să introducă taxarea inversă la colectarea TVA din comerţul cu caree şi legume-fructe (controlat în totalitate de "sponsorii" libanezi, kurzi, turci şi autohtoni de partid) sau alte achiziţii intracomunitare, pentru că s-ar putea întâmpla ca şi la cereale, adică bugetul să încaseze mai mult şi Mafia mai puţin (!?) -, de Mafia TVA, mafie care a devenit unul din cei mai importanţi agenţi electorali al PSD (şi nu numai) şi peste un miliard de euro lunar împrumutaţi de stat, de la bănci comerciale, pentru întreţinerea "camarilei" administrative, adică peste 30 de miliarde de euro de când au preluat administrarea ţării.

Aceasta va fi "moştenirea" Guvernului Ponta: TVA-ul colectata în proporţie de 80% de Mafie; resursele naturale ale ţării cedate pe redevenţe infime unor corporaţii străine, contra comisioane prin paradisuri fiscale, gen EADS sau MICROSOFT; investitorii străini alungaţi de lipsa predictibilităţii fiscale, corupţie, nepotism, clientelism politic şi a unui sistem legislativ ce emite acte normative pentru interesele Mafiei; sărăcie lucie şi lipsa de perspectiva economică, prin stoparea investiţiilor.

Predicţia viitorului? Şi noi şi copii noştrii vom munci ca să plătim datoriile făcute de clientela politică a PSD gen Oprişan, Mazăre, Pendiuc, Constantinescu, Stancu, Cosma etc. şi a altora care au guvernat anterior, în acelaşi mod, care pun Guvernul să împrumute pentru că ei să "spele" banii plătind lucrări publice cu 300% faţă de normal, pentru a întreţine cea mai desantata şi costisitoare campanie a unui candidat din istoria României. Ponta, la fel ca Năstase, Boc, Băsescu, este genul de individ care pentru a fi propulsat la putere de către Mafia ce guvernează în fapt, azi, România, accepta prăduirea, la propriu, a Bugetului de Stat, actual şi cel din 2015, al României numai pentru a-şi atinge ţinta, aşa cum sesizează guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Când nimeni nu verifică şi nu se întreabă (oficial) unde se duc şi care este destinaţia reală a banilor alocaţi primăriilor - pură coincidenţă!!?? -, tocmai înainte de alegeri (un miliard de euro), deşi se vede (şi din cosmos) că sunt alocaţi "cu dedicaţie" incontestabilă, pentru "spălare" şi utilizare în campania electorală, la ce "bine" social să ne mai aşteptăm? Nimeni (oficial) nu înţelege (sau se face că nu înţelege) faptul că fiecare ban alocat primăriilor este şi va fi, la indigo, un nou caz "Maran" sau "Pendiuc" de justificare a cheltuielilor prin operaţiuni fictive, cu furnizori de materiale gen "Strehaia" iar bugetul va rămâne nu numai gol, ci şi plin de datorii, iar cetăţeanul (fie el şi cel din afara graniţelor) va trebui să realimenteze bugetul şi să plătească datoriile?

Nimeni nu observă că toată România s-a transformat într-un uriaş şantier de lucrări publice, alimentat acum şi în viitor din fonduri publice şi totul nu este decât o uriaşă operaţiune de "spălare" a banilor publici, proveniţi din taxele şi impozitele plătite de cetăţeanul cinstit, iar banii sunt "evaporaţi" din contabilitatea "clienţilor" (societăţi comerciale) abonaţi la lucrări publice şi "transferaţi" către politicieni şi partide prin metoda "achiziţii fictive de materiale" de la societăţi de tip "fantomă"? Nimeni nu înţelege că, aproape exclusiv, aceasta este sursa de bani a clasei politice şi a aşa zişilor baroni care au rolul, în acest angrenaj uriaş, de a spăla banii alocaţi de Guvern pentru lucrări publice şi de a întreţine astfel clasa politica parazitara, falimentând astfel economia privată şi România? Sau dacă pricep de ce tac toţi? Nu înţeleg că acesta este cancerul real al României, respectiv "spălarea" banilor din Bugetul de Stat, prin lucrări publice supraevaluate, prin intermediul cărora banii se întorc "spălaţi" la cei care i-au alocat, adică politicienii?

Chiar toate partidele sunt implicate în acest gen de operaţiuni şi nu se mai poate face nimic? Şi dacă partidele politice tac, complice la toată această uriaşă şi imorală hemoragie bugetară, unde sunt însă instituţiile statului, plătite din banii publici, împuternicite să vegheze la aplicarea legilor şi a democraţiei? Unde sunt Curtea de Conturi, DNĂ, DIICOT, MF, "Antifrauda fiscală" în aceste momente? De ce nu iau la "purecat" primăriile, consiliile judeţene, ministerele, agenţiile şi firmele "cliente" care au primit bani publici în această perioadă, destinaţi "spălării" şi întreţinerii circului electoral? De ce nu verifica DNĂ, DIICOT şi DGAF, firmele de publicitate şi imprimeriile implicate în campania electorală să vadă sursa banilor pentru tipărirea atâtor sute de km. pătraţi de afişe?

Se tem de adevăr şi nu vor să constate că banii provin, aproape exclusiv, din fondurile de rezervă ale guvernului şi de la firmele ce comit fraude fiscale, protejate de Guvern? Cum poţi deturna Bugetul de Stat, în folosul unui individ şi nimeni să nu ia poziţie, să nu reacţioneze, nici măcar societatea civilă?

Credeţi că puţinele cazuri (toţi primarii din România şi toţi preşedinţii de consilii judeţene sunt tip Pendiuc, Stavarache, Aristotel Căncescu, Mazăre, Stancu, Bojin, Iotcu etc., indivizi care, la vedere sau mai acoperit, "spăla" banii publici în acelaşi mod, lucrările fiind atribuite contra comisioane către firme dedicate, neexistând alt mod de operare) de cercetări şi arestări sunt suficiente pentru a opri sau descuraja aceasta fraudă generală bugetară? Când toate marile averi din România şi toţi banii publici din campaniile electorale sunt generate de "spălările" de bani din lucrările publice şi, precum în cazul Hidrei, tăi un cap dar răsar alte trei în loc, ca şi cum "pierderile" sunt planificate şi generează creşteri exponenţiale, credeţi că sunt suficiente nişte cazuri disparate? Vorbă lui Iohannis: "Ghinion!"

Aşa tratează tema cei care se dau victime politice. Au avut ghinion! Când din mulţimea primarilor, şefilor de consilii judeţene, ordonatori de credite, au "picat" tocmai ei, deşi toţi operează la fel, nu se poate numi asta "ghinion"? Şi mai contează? Ce fel de justiţie funcţionează când, după ce-au furat milioane de euro, sunt cercetaţi şi condamnaţi pentru găinarii, urmând ca, după ce-şi ispăşesc pedeapsa (precum la un pension, scriind cărţi şi înjurând organele statului din puşcarii) să-şi consume liniştiţi "agoniseala" şi să "dirijeze", în continuare, viaţa publică, utilizând banii acumulaţi. Aceasta se poate numi justiţie? N-au motive, în acest caz, să "râdă în nas" opiniei publice şi instituţiilor publice? Nu-I o batjocură la adresa statului de drept?

Sau, o altă temă: Cum poţi încălca dreptul constituţional la vot al cetăţenilor din străinătate şi să accepţi scuze de genul "am păstrat numărul secţiilor de votare din 2009", iar societatea civilă să reacţioneze de parcă ar fi ceva firesc? Ar fi trebuit, că o reacţie normală, fiind vorba de împiedicarea exercitării unui drept constituţional, jumătate de Românie să iasă în stradă şi să protesteze pentru că un precedent creat atrage altele, în cascadă.

Ce legătură este între "numărul secţiilor de votare" şi dreptul cetăţeanului? Păi, nu tocmai aceasta este treaba guvernului, să asigure câte secţii de votare sunt necesare şi posibilitatea ca fiecare cetăţean să poată vota fără a fi ţinut la cozi, umilit şi batjocorit, forţându-l astfel să nu mai voteze şi să renunţe astfel la a-şi exercita dreptul? Nu credeţi că s-au creat cozi deliberat, pentru a demobiliza electoratul pro-Iohannis, iar a anunţa public, prin ministrul Stanoevici, ca şi în turul ÎI vor fi cozi nu este un avertisment clar că Guvernul nu vrea că alegerile în străinătate să se desfăşoare normal, mizând astfel pe faptul că mulţi vor renunţa să meargă la vot pentru a nu sta la coadă şi a nu fi umilit? Nu este acesta un mod pervers de a determina cetăţeanul să renunţe la a-şi exercita dreptul constituţional şi o modalitate prin care acesta este împiedicat să şi-l exercite?

Cine se va mai duce sute de kilometrii pentru a-şi exercita dreptul de vot dacă ştie că va sta la coadă încă 3-4 ore? De ce nu iese cetăţeanul nemanipulat în stradă să protesteze împotriva unei astfel de practici deliberate de demobilizare a electoratului?

Credeţi că în turul II nu se va repeta "istoria" cozilor şi blocării procesului de votare la ora 21,00, chiar dacă mulţi romani vor fi în sala de vot şi, legal, ar trebui să continue votarea până când ultimul din sală îşi va fi exercitat dreptul de vot?

Păi, când exact acesta a fost scopul, adică descurajarea şi demobilizarea romanilor din afara ţării să meargă la vot în turul II, vă puteţi imagina că nu se va repeta "istoria" din primul tur?! Nu credeţi că finalul "meciului" Geoană - Băsescu, când "diaspora" a decis câştigătorul îi bântuie pe PSD-iști până acolo încât nu mai contează Constituţia şi legile şi vor face orice să "blocheze" repetarea "istoriei"? Şi ce dacă vor fi câteva "scandaluri" ulterior? Toleranţa, ignoranţă şi lipsa de reacţie a societăţii civile, care tratează cu indiferenţă de atâţia ani abuzurile clasei politice, sunt un "argument" care-I încurajează nu care-i descurajează.

Iar în ţară nu avem parte de acelaşi tratament? Un alt loc, o altă metodă! Cât de tâmpiţi şi idioţi suntem să credem în "listele suplimentare turistice" în judeţele unde turismul lipseşte cu desăvârşire? O fi avut efect paranormal "frunza" lui Udrea şi s-a "deşteptat" poporul român, constatând că n-a vizitat "obiectivele" turistice "nepreţuite" ale Teleormanului, Giurgiului, Ialomiţei şi Oltului (casele de "văiugă", luncile inundate, personajele pitoreşti ale lui Sorescu sau palatele lui Dragnea şi Videanu!).

Nimeni nu anchetează aceasta mega-fraudă a turismului electoral care ne-a transformat, peste noapte, într-un popor nomad, avid de turism, mai ceva decât circula mongolii prin stepa sau decât turismul estival? Nu cred ca unei instituţii serioase, precum Parchetul, iar lua mai mult de două zile să demonstreze că listele "traseiștilor" electorali sunt nişte făcături şi că în spatele lor se ascunde o fraudă precum cea a comuniştilor din 1947.

Chiar nu contează pentru nimeni ce se întâmplă şi că vom fi conduşi de o şleahtă de corupţi şi "spălători" profesionişti de bani publici, asociaţi cu Mafia ce devalizează TVA în România, care n-au scrupule când este vorba de obţinerea puterii şi "securizarea" privilegiilor imorale obţinute? Chiar nu înţelege poporul acesta - parcă blestemat să fie asuprit şi exploatat fără scrupule, de proprii săi conaţionali -, că vom fi slugile primarilor, şefilor de consilii judeţene şi a Mafiei care gravitează în jurul acestora, încă cinci ani? În ce ţară trăim? Până unde se poate merge cu terfelirea democraţiei, încălcarea legii, batjocură cetăţeanului şi sfidarea Constituţiei?

Sau poate eu am o problemă de percepţie a realităţii??? Poate, dar simptomele actuale se potrivesc perfect cu "metehnele" şi metodele de lucru de acum 26-27 de ani, amintiri care îmi provoacă frisoane, pentru că sunt expresii certe ale reinstalării unui neocomunism, mai pervers şi mai desantat chiar decât comunismul ştiut, în care "elita" PSD şi clientela să "profesionistă" în spălarea banilor publici şi fraudă fiscală, vor fi unicii beneficiari, iar restul o adunătură de naivi manevrabili, băgaţi în seama doar în campaniile electorale, în rest trataţi exclusiv doar că plătitori de taxe.

Restul, adică societatea civilă, ignoranta, umilă şi credula, la câtă povoara le va fi pusă pe umeri (taxele şi impozitele puse pe proprietate, fiind o formă perversă de a determina cetăţeanul să renunţe la proprietatea privată, simbolul democraţiei şi a capitalismului real, reîntorcându-ne la obiectivul comunismului:desfiinţarea proprietăţii private), mă tem că va deveni efectul sloganului: ferice de cel care supravieţuieşte, preluând, în totalitate, atribuţiile iobagului feudal.

Cu PSD la "pupitru"şi manierele sale neocomuniste de abordare a funcţionării societăţii, tip Iliescu şi Năstase, care încercau să combine capitalismul cu comunismul, luptându-se să păstreze ata forma publică de proprietate (în care credeau orbeşte) cât şi cea privată (pentru că doreau să fie şi în Europa), într-un mod absolut original, privatizând doar când erau "motivaţi" (PETROM, ELECTRICĂ), mă tem că "experienţa" capitalistă, model vestic, a României s-a cam terminat şi ne îndreptăm vertiginos spre "prima dragoste".

Urmează modelul "tarului" Putin: cine mişca în front, fie el şi Hodorkovski, va suporta efectele mâniei "tarului" nou, Ponta. Aşa că, dormi liniştită societatea civilă şi opoziţie, pentru că PSD te "lucrează" cu certitudine. Mai face cineva "recurs" la speranţă? Mai există aşa ceva?

Ec. Pavel Roman

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou