Cine ține sub control civil serviciile secrete. Familia senatorului PNL Liviu Voiculescu, votat secretarul comisiei SIE, a încasat 1,3 milioane lei dintr-o afacere cu păcănele

Mirela Ene, 20 aprilie 2023, Ora 08:44

  • print
  • |
cine-tine-sub-control-civil-serviciile-secrete-familia-senatorului-pnl-liviu-voiculescu-votat-secretarul-comisiei-sie-a-incasat-1-3-milioane-lei-dintr-o-afacere-cu-pacanele-47831-1.jpeg

Plenul reunit al Parlamentului l-a votat miercuri pe senatorul PNL de Olt Liviu Voiculescu în funcția de secretar al Comisiei parlamentare de control al activității SIE. Voiculescu a scăpat anul trecut de un dosar instrumentat de DIICOT pentru presupuse activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. 

Senatorul liberal, care este și președintele organizației județene PNL Olt, a fost achitat de Înalta Curte în martie 2022 în dosarul început de DIICOT în 2013. El a declarat pentru G4Media că a fost achitat pentru că magistrații au decis că fapta nu există, iar procurorii nu au făcut apel la decizia judecătorilor.

Soția lui Liviu Voiculescu a încasat în 2021 dividende de 1,3 milioane de lei de la firma Markus Games, potrivit declarației sale de avere. Întrebat de G4Media care este domeniul de activitate al firmei, Liviu Voiculescu a spus că e vorba despre săli de jocuri de noroc, dar nu a știut să precizeze numărul acestora. El a adăugat că firma nu mai desfășoară în prezent activități de jocuri de noroc.

Tot în declarația de avere a senatorului PNL de Slatina apare o donație de 1,33 milioane de lei primită de soția sa de la o anume Popescu Daniela. Întrebat de G4Media cine este donatoarea și care e proveniența banilor, Liviu Voiculescu a spus că Popescu Daniela este sora soției sale, iar banii provin din "cesiunea unor părți sociale ale unei firme".

Întrebat de G4Media care este firma cesionată, Liviu Voiculescu a spus că nu știe.

O interogație pe site-ul specializat Confidas arată că singura companie în care Daniela Popescu a fost sau este asociată este ROAL IMOBILIARE GRUP SRL, în care este asociată chiar cu sora sa, Maria Luiza Voiculescu - soția senatorului PNL.

Liviu Voiculescu, declarații controversate

În aprilie 2021, senatorul PNL de Olt Liviu Voiculescu a declarat că vrea "beneficii" pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid, pe motiv că aceștia și-ar asuma riscuri. El a spus că vrea să stimuleze astfel vaccinarea.

În iunie 2021, Liviu Voiculescu, i-a sfidat pe localnicii care l-au întrebat pe premierul Florin Cîțu când vor primi bani pentru investiții. „Când n-o să mai fie roşu judeţul", a spus Voiculescu la Deveselu, cu referire la faptul că județul e dominat politic de PSD, care a câștigat Consiliul Județean, dar și majoritatea orașelor și comunelor. 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou