Deputat PSD, acuză: „Senatorul Dan Șova A TRAS PE NAS”

Constantin Georgescu, 29 septembrie 2014, Ora 00:01

  • print
  • |
deputat-psd-acuza-senatorul-dan-sova-a-tras-pe-nas-43609-1.jpg

Premierul Victor Ponta şi dreptul la o corectă informare

Tânăr, elegant, inteligent, cu mari perspective în viitorul politicii româneşti şi nu în ultimul rând deputat PSD în Parlamentul României. La o discuţie despre actuala clasă politică, acesta ne-a mărturisit, dezamăgit, că nu poate face mare lucru pentru cei care l-au ales, din cauza mâncătoriilor pentru ciolan.

Ciolanul, pe plan local, mai are ceva cărniţă, dar cărniţa este împărţită de baronul local, căruia, în schimbul porţiei de cărniţă, trebuie să îi satisfaci toate doleanţele. El, tânărul parlamentar, nu are nevoie de acea cărniţă, el vrea să facă doar treaba pentru care a fost ales.

Îmi mai spune lucruri îngrozitoare despre unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai premierului. Poate cel mai apropiat. Lucrurile auzite mă îngrozesc. Nu pot publica aşa ceva fără a verifica informaţia din mai multe surse. Cea mai credibilă este sursa numărul unu a partidului: preşedinte al PSD şi premier al României, domnul Victor Viorel Ponta. Disec informaţia pe toate părţile. Mă decid şi îi adresez premierului următoarea adresă, în conformitate cu Legea 544/2001.

Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, prevede următoarele:

Art. 1
Accesul liber şi neîngrădit al persoanei la orice informaţii de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice, în conformitate cu Constituţia României şi cu documentele internaţionale ratificate de Parlamentul României.

Acesta a fost textul solicitării către premier:

"Către,
GUVERNUL ROMÂNIEI
DOMNULUI PRIM MINISTRU VICTOR - VIOREL PONTA
Domnule premier Victor - Viorel Ponta,
Deontologia profesională mă obligă, ca înainte de a publica în spațiul virtual și nu numai o informație de orice natură, aceasta trebuie verificată din mai multe surse.
Prin prezenta vă rog să îmi comunicați dacă ați fost informat de către Servicii cu privire la senatorul Dan Șova, despre care se zice că a fost înregistrat în timp ce consuma droguri. Fac precizarea că această informație o dețin din surse demne de încredere, un important membru PSD făcându-mi această declarație.
Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care a fost schimbat din funcția de ministru al Transporturilor, susține sursa citată.
Cel de-al doilea motiv fiind acela că, în calitate de ministru, a aprobat restituirea garanției de 10 milioane euro către Gruia Stoica în dosarul privatizării CFR Marfă.
Vă rog să îmi comunicaţi răspunsul la adresa de mail office@ziarulatac.ro".

Conform legii 544, răspunsul, oricare ar fi fost, trebuia să îmi parvină în maxim 30 de zile:

Art. 7
(1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţă solicitării. În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeşte 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicării informaţiilor solicitate se motivează şi se comunică în termen de 5 zile de la primirea petiţiilor.
(3) Solicitarea şi obţinerea informaţiilor de interes public se pot realiza, dacă sunt întrunite condiţiile tehnice necesare, şi în format electronic.

Cele 30 de zile au trecut, iar răspunsul, indiferent care era acesta, nu a venit. Mai mult de atât, la departamentul Registratură şi comunicare este o harababură totală. Consilieri şi alţi funcţionari guvernamentali, aşa cum rezultă din înregistrările postate pe pagina noastră de internet, www.ziarulatac.ro, cunosc existenţa şi conţinutul adresei către premier, dar nimeni nu îmi poate da un răspuns la fireasca întrebare: când şi cine mă luminează dacă acele grave acuzaţii lansate de importantul membru PSD sunt reale sau nu?

1. Dacă acele informaţii sunt reale şi premierul Victor Ponta a luat la cunoştinţă de faptele senatorului Dan Șova, fără a sesiza autorităţile competente se face acesta vinovat de ceva?

2. Dacă informaţiile furnizate de tânărul parlamentar nu sunt reale şi au fost pasate doar cu scopul de a dezinforma sau din răzbunare, oare ce măsuri va lua premierul Victor Ponta împotriva acestuia?

Guvernul României, Registratură: "Documentul dumneavoastră a fost transmis către Secretariatul General al Guvernului, domnului Moraru, către Corpul de Control și la Direcția Juridică. Probabil că urmează să primiți un răspuns. Nu știm în cât timp".

Consilier premier: "Nu sunt eu în măsură să vă dau un rezultat, dar mi s-a spus că mai durează. Fiind întrebări adresate primului ministru, răspunsul trebuie să vină de la dumnealui. Adresa este la Serviciul de Comunicare".

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou