Deputații sunt nemulțumiți: Vor salarii mai mari!

Cristian Blănuţă, 15 august 2014, Ora 14:16

  • print
  • |
deputatii-sunt-nemultumiti-vor-salarii-mai-mari-42536-1.jpg

Deputaţii primesc lunar echivalentul a mai bine de 13 pensii minime şi sunt tot nemulţumiţi.

Şi-ar vota bucuroşi un proiect de lege care să le majoreze lefurile. Susţin că au şi motive - banii nu le ajung nici de mâncare, ce să mai vorbim despre haine sau vacanţe.

Întrebaţi de un angajat fictiv al Parlamentului dacă ar fi de acord cu o lege prin care să le fie majorate veniturile, aleşii au susţinut că ar avea nevoie de 5.000 de euro pe lună.

"Eu mă gândesc că între 3.000 şi 5.000 de euro ar fi o chestie... nu exagerată, şi consider că ar acoperi cheltuielile", susţine deputatul PSD Octavian Petric.

Unul dintre deputaţi spune că banii de acum nu îi ajung nici măcar pentru masă.

"Să trăieşti numai din salariul ăla e greu. Când faci greşeala să ieşi la o masă într-o seară, se duce jumătate din salariu dacă stai de ei", povesteşte Florin Urcan, deputat PDL.

Un alt parlamentar se plânge că de abia se poate îmbrăca din leafa primită.

"Suficientă vă daţi seama că nu este, la costurile care sunt, la cheltuieli, luând în calcul costume, cămăşi, pantofi şi aşa mai departe, transport", a spus Chirvasuţă Laurenţiu, deputat PSD.

Deşi nu neagă că le-ar plăcea o pungă mai plină, sunt şi parlamentari care simt că se apropie campania electorală şi o mărire de salariu nu ar da bine în ochii alegătorilor.

"Să ne ducem acum, noi parlamentarii, şi să solicităm mărire de salarii sau eu ştiu ce alte privilegii, uitându-ne că noi avem o grămadă de pensionari în spate, care săracii de abia trăiesc, eu chiar nu aş solicita aşa ceva", explică Vasile Gudu, deputat PDL.

Salariile parlamentarilor
Senator: salariu de bază - peste 6.999 de lei
Preşedintele Senatului: peste 8.000 de lei
Sursa: Senat.ro
Deputat: salariu de bază - peste 4.900 de lei
Preşedintele Camerei Deputaţilor: peste 6.000 de lei
Sursa: Cdep.ro


Sursa: antena3.ro

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:10
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou