DOSARUL ICA. Terenurile institutului, IPOTECATE pentru finanțarea media

Cristian Blănuţă, 4 august 2014, Ora 16:48

  • print
  • |
dosarul-ica-terenurile-institutului-ipotecate-pentru-finantarea-media-42298-1.jpg

Fostul ministru Sorin Pantiş, judecat alături de Dan Voiculescu în dosarul ICA, a declarat în faţa magistraţilor că terenurile Institutului de Cercetări Alimentare au fost ipotecate pentru ca GRIVCO să-şi finanţeze operaţiunile media.

Aşadar, trustul Intact a fost finanţat din bani luaţi de la bancă, pentru care au fost puse gaj terenurile ICA.

Imediat, Dan Voiculescu s-a lepădat de credite. "Să spună Grivco ce a făcut, că e copil major", pretinde fondatorul PC, potrivit b1tv.

În sala de judecată, fostul ministrul Sorin Pantiş a făcut o dezvăluire şocantă, legând financiar Grupul Grivco şi terenurile ICA.

"Grupul Grivco avea o linie de credit de 40 milioane euro de la Raiffeisen, din care se finanţau activităţile Grivco şi de media. Linia de credit era garantată inclusiv cu clădiri şi terenuri ale ICA", a declarat Pantiș.

Mai mult, a dezvăluit Sorin Pantiş în faţa procurorilor, imobilul din Șoseaua București - Ploiești în care funcționează Antena 1 ar fi fost achiziţionat pe 7,6 milioane euro. Dintre aceştia, 6 milioane de euro erau credit - adică bani proveniţi din ipotecarea terenurilor ICA şi doar 1,6 milioane de euro ar fi provenit din venituri proprii.

Dan Voiculescu spune că nu-și amintește nimic de credite. 

"O să am rugămintea să îi întrebați pe cei de la Grivco. Eu nu mai sunt implicat în afaceri și nu știu ce a făcut Grivco. Eu nu am luat niciun credit. Nu cunosc detaliile activității Grivco. Un copil împlinește 18 ani și devine răspunzător pentru faptele sale", a spus fondatorul PC.

Nici Raiffeisen Bank nu a vrut să dea detalii despre creditul pe care Grivco l-a girat cu terenurile ICA.

Sorin Pantiș a mai dezvăluit că blocul turn rotund din Băneasa a fost construit de Grivco în 2003 pe terenul luat în folosință de la Institutul de Cercetări Alimentare și a fost închiriat către Romtelecom pentru 1,4 milioane euro/an. Dar Pantiș a precizat că el din anul 1999 nu mai avea nici o legătură cu Romtelecom, de când nu mai era ministru al Comunicațiilor. La termenul precedent, Pantiș se lăudase cu contribuția sa în privatizarea Romtelecom.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou