Best Dental

FMI avertizează: vine o nouă criză mondială!

Cristian Blănuţă, 5 iunie 2013, Ora 07:37

  • print
  • |
fmi-avertizeaza-vine-o-noua-criza-mondiala-31283-1.jpg

Fondul Monetar Internaţional a revizuit marţi în scădere uşoară previziunile de creştere a Franţei, după ce luni a înjumătăţit-o pe cea a Germaniei (+0,3%) pentru anul 2013. La sfârşitul lunii mai, previziunile FMI de creştere economică a Chinei au scăzut de la 8% la 'circa 7,75%' în acest an, notează Realitatea TV.

Directorul general a FMI, Christine Lagarde, a apreciat marţi că economia mondială ar putea intra într-o 'fază mai dificlilă', după cum indică recentele revizuiri în scădere operate de Fond pentru previziunile de creştere ale Germaniei, Franţei sau Chinei, scrie AFP.

"Îşi fac apariţia tendinţe mult mai sumbre. Datele recente indică, de exemplu, o anumită încetinire a creşterii", a declarat Christine Lagarde într-un discurs ţinut la Brookings Institution, un centru de reflecţie din Washington.
Fondul Monetar Internaţional a revizuit marţi în scădere uşoară previziunile de creştere a Franţei, după ce luni a înjumătăţit-o pe cea a Germaniei (+0,3%) pentru anul 2013. La sfârşitul lunii mai, previziunile FMI de creştere economică a Chinei au scăzut de la 8% la 'circa 7,75%' în acest an.

"Am putea intra într-o fază mai dificilă", a avertizat şefa FMI, repetând că zona euro, adâncită în recesiune pentru al şaselea trimestru consecutiv, rămâne "principala sursă de îngrijorare" la nivelul economiei mondiale.

În luna aprilie, Fondul a revizuit în scădere cu 0,2 puncte previziunile de creştere a economiei mondiale, la 3,3%.

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:52