Best Dental

Halucinant! Daea spune că agricultura română a pierdut 3 miliarde de euro pe mâna Ucrainei

Florentina Șerbănescu, 24 martie 2023, Ora 08:33

  • print
  • |
halucinant-daea-spune-ca-agricultura-romana-a-pierdut-3-miliarde-de-euro-pe-mana-ucrainei-47681-1.jpg

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut afirmații șocante în această seară, la Antena 3, el susținând că, din calculele pe care le-a făcut legat de pierderile suferite de agricultorii români din cauza situației din Ucraina, aceștia ar trebui să primească de la UE suma de 3 miliarde de euro.

"Eu am calculat pierderea totală a fenomenului agricol din România la aproape 3 miliarde de euro, dar fondul de criză general al UE are doar 450 milioane de euro, așa că s-a alocat pentru agricultură doar o sumă foarte mică, de 56 de milioane de euro" a spus ministrul.

României, amintim, îi revin doar 10 milioane de euro din bani europeni, mult mai puțin decât Bulgaria, căreia i s-au alocat 16 milioane de euro.

Luna trecută, Mircea Băluță, președintele Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal declara, tot la Antena 3, că „Sumele care sunt vehiculate la ora actuală sunt total insuficiente pentru România. Suma vehiculată trebuie să fie de cel putin 200, poate 400 de milioane de euro, pentru a asigura un venit sigur fermierilor, astfel încât să depășească acest moment de criză. Până acum, suma propusă este de 50 de milioane de euro, e un nimic".

De la 400 de milioane de euro la 3 miliarde e o diferență uriașă, la fel ca și de la 3 miliarde, cât ar fi pierdut România, la 10 milioane, cât i-a livrat Comisia Europeană.

 

 

 

EDITORIAL

Generalul Ciuca: Nu voi face politica

Generalul Ciuca: Nu voi face politica

Cel mai prost din ultimii zece ani. Așa ar fi spus premierul Ciucă la întîlnirea cu sindicatele din Educație, și e încă neclar dacă s-a referit la momentul ales pentru grevă sau ar fi scăpat, pur și simplu, pe gură o evaluare de sine. De altfel, dacă-i asculți aiuristicul monolog de la negocieri, dilema dispare. În ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:48
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou