Ion Cristoiu: Cineva îl vrea pe Simion în turul 2 al alegerilor prezidențiale

Diana Ionescu, 13 aprilie 2023, Ora 08:17

  • print
  • |
ion-cristoiu-cineva-il-vrea-pe-simion-in-turul-2-al-alegerilor-prezidentiale-47797-1.jpg

George Simion are de-a face cu tot mai multe scenarii grave. Robert Turcescu și invitatul său Ion Cristoiu au comentat, în podcastul „EVZ Play", mizele acestei situații politice. 

În replică la zvonurile apărute, George Simion susține că a fost de mai multe ori la românii din Cernăuți, dar niciodată nu a avut contacte cu serviciile secrete rusești. El arată că pe vremea respectivă nu era lider politic, era tânăr, iar rușii nu ar fi avut niciun interes să îl racoleze.

„S-ar putea, nu exclud, să mă elimine fizic", a mai spus liderul AUR.

Cristoiu demontează mitul Simion - spion rus

Ion Cristoiu a fost chestionat de gazda podcastului ce interes există ca liderul AUR să fie prezentat ca un agent secret rus și să fie legat de Federația Rusă.

„Trebuie legat neapărat de ruși. Amintirile ăluia din Moldova, amintirile unui ucrainean, deci e clară povestea asta. Ei îl cam cresc pe George Simion, că dacă l-ar lăsa... Deschizi televizorul, dai de ce-a mai făcut Simion. Toți spun AUR e un partid extremist, trebuie terminați. Mi se pare că asistăm exact la momentul cu Vadim Tudor înainte de finala prezidențială cu Ion Iliescu. Am impresia că cineva îl vrea pe Simion în turul 2 al alegerilor prezidențiale ca să poată fi bătut acolo", a remarcat Robert Turcescu.

„Cele mai grave acuzații pentru un politician, că e șef de partid sau candidat la prezidențiale, sunt cele care duc la înhățarea lui la închisoare. Toate celelalte acuzații nu influențează pe fanii tăi. Dacă vă uitați la aceste acuzații, ele sunt atât de gogonate încât îi asigură lui Simion o prezență mediatică uriașă și fără rost, fiindcă el nu face nimic. Sunt acuzații care nu pot fi dovedite niciodată și nimeni nu se pune în mișcare. Partid extremist sunt vorbe. Cred că există și simt care este principalul argument. E prima țară din lume care discută de un spion. Ori e spion ori nu e. Dacă ești spion nu se spune, nu se dă publicității", a observat invitatul.

AUR, șanse reduse de a ajunge la guvernare

Totuși, deși se dorește asocierea AUR cu Partidul România Mare pentru a urca în sondaje, lucrurile nu trebuie confundate, a mai subliniat cunoscutul jurnalist, căci „Simion nu e Corneliu Vadim Tudor. Care e poziția lui privind cerealele? Care e poziția lui privind gaura asta de la buget. Eu am dus războaie cu PRM, totuși acolo erau niște tipi. Era Vadim, dar nu era singurul".

Cunoscutul jurnalist și analist politic a punctat că propulsarea AUR, care deja este în sondaje al doilea partid după PSD, depășind PNL, este o mișcare intenționată în vederea alegerilor din 2024.

„Există niște forțe interesate în propulsarea acestui partid. Niciodată AUR nu va ajunge la guvernare, dar stăpânii au interes ca aici să nu mai câștige niciodată un partid ca PSD în 2016. Există riscul ca un partid, PSD sau PNL să aibă majoritate. Sau cele două partide să candideze separat și să facă o nouă formulă ca acum. În momentul în care AUR va avea 20%, și așa va avea, toată viața politică din România s-a blocat. N-o să ajungă AUR la guvernare nici dacă se răstoarnă Pământul. Ungaria a ajuns ce-a ajuns pentru că în primă fază Orban era și el ghiocel. Nu te lasă, e o mașinărie întreagă", a mai observat reputatul gazetar.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou