Meleșcanu: Nu există ofițeri acoperiți SIE în Guvern, Parlament sau presă

Cristian Blănuţă, 24 septembrie 2014, Ora 20:09

  • print
  • |
melescanu-nu-exista-ofiteri-acoperiti-sie-in-guvern-parlament-sau-presa-43534-1.jpg

Fostul director al Serviciului de Informații Externe Teodor Meleșcanu a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii "Evenimentul Zilei", difuzată de B1 TV, că nu există niciun ofițer acoperit, la ora actuală, nici în Guvern, nici în Parlament și nici în presă.

"Sunt oameni cu care ne înscriem într-o cursă pentru încrederea românilor și să dea Dumnezeu că cel mai bun să câștige. Apoi, o asemenea chestiune nu se poate pune pentru un motiv foarte simplu. Șeful SIE nu știe cine este ofițerul acoperit, dar șeful SIE este Teodor Meleșcanu, un om care niciodată nu va face lucruri ilegale. Eu sunt jurist, făcut pe bune la Geneva ca doctor. Eu respect legea", a explicat Meleșcanu, confruntat cu afirmația Elenei Udrea potrivit căreia în competiția electorală iau parte un ofițer acoperit și un fost șef de serviciu, această chestiune ridicând o "mare problemă".

"Dacă cineva își închipuie că eu, în campanie sau în orice altă situație, voi face referiri pe care legea nu îmi permite să le fac, se înșeală. Nu pot să vă confirm, nu pot să vă infirm pentru că legea nu îmi permite. Dacă aș știi ceva, aș tăcea în continuare. E ilegal, sunt fapte de natură penală. Nu confirm, nu infirm, este o modalitate de a scăpa de această întrebare. Orice deconspirare a unui ofițer de informații este pasibilă de pedeapsă penală, este infracțiune", a continuat acesta.

Fostul șef SIE a precizat însă că nu există niciun ofițer acoperit din partea SIE în structurile de conducere a țării și nici în presă.

"Eu pot să știu foarte multe lucruri, dar nu înseamnă că le cunosc. Sunt destui, nu aș putea să-mi încarc memoria cu numele tuturor. Nu există la ora actuală niciun fel de ofițer acoperit nici în Guvern, nici în Parlament, nici în presă, nu din partea SIE", a explicat Meleșcanu.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:02
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou