Schimbările care aruncă în aer TVR. Scandaluri în CA, la CNA și în Parlament

Cristian Blănuţă, 14 august 2014, Ora 08:11

  • print
  • |
schimbarile-care-arunca-in-aer-tvr-scandaluri-in-ca-la-cna-si-in-parlament-42508-1.jpg

În această perioadă au loc schimbări importante în cadrul Televiziunii Române, care ar putea duce însă la scandaluri uriașe în Consiliul de Administrație, la CNA și chiar în Parlamentul României.

Comitetul Director al TVR a decis, potrivit unor surse, înființarea unei redacții de publicistică în cadrul Televiziunii Române. Noua entitate ar urma să aibă trei șefi: Liana Săndulescu - fost director al TVR 2, Răzvan Gheorghe - fost la Ziua News și Sorin Faur - de la Radio Guerrilla, dezvăluie jurnaliștii de la dcnews.ro.

Unul dintre aceștia va fi director de breaking news, iar altul va fi director de talk-show. Până în prezent, de breaking-news se ocupau cei din redacția de știri.
Direcția de publicistică se va ocupa de dezbateri electorale și de talk-show-uri electorale.

Schimbări importante în grila de programe
Jurnalul de știri va începe tot de la ora 20:00, însă durata acestuia va fi redusă, de la o oră, la o jumătate de oră, cu tot cu sport și meteo.

După știri, de la 20:30 va începe un talk-show de două ore, moderat de Sorin Adam, care va avea următorul format: în prima oră în platou va fi prezent un singur invitat, iar în a doua oră invitați vor fi analiști politici.

De la 22:30 până la 23:00, telespectatorii TVR 1 vor putea urmări emisiunea lui Moise Guran, pentru ca, de la 23:00, pe TVR 1 să ruleze emisiunea "Starea Nației", cu Dragoș Pătraru, care și-a anunțat recent plecarea de la România Tv.

Conflict mocnit în TVR
Aceste schimbări însă ar urma să ducă la mai multe conflicte, atât în, cât și în afara Televiziunii Române.

În primul rând, modificările din grila de programe propuse de Comitetul Director trebuie aprobate de Consiliul de Administrație al TVR. Potrivit surselor dcnews.ro, Consiliul de Administrație al TVR nu va aproba aceste modificări, dat fiind că Televiziunea Publică are deja destui angajați cărora le plătește salarii, iar acum ar urma să fie aduși noi colaboratori ce vor trebui plătiți.

Cei din redacția de știri a TVR și-au exprimat deja dezaprobarea față de schimbările anunțate de Comitetul Director.

De asemenea, dacă trece de CA, noua grilă de programe ar trebui să fie aprobată și de CNA.

Eventualele neînțelegeri ar putea ajunge până în Parlament, Legislativul fiind cel care l-a numit pe Stelian Tănase la conducerea Televiziunii Române.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou