Spațiile verzi, regenerarea urbană și jungla financiară din sectorul 4

Constantin Georgescu, 10 iulie 2023, Ora 22:43

  • print
  • |
spatiile-verzi-regenerarea-urbana-i-jungla-financiara-din-sectorul-4-47950-1.jpg

Spațiile verzi, regenerarea urbană și jungla financiară din sectorul 4

La cîți bani se toacă în regenerarea spațiilor verzi și urbane, ai zice că Daniel Băluță e un fel de Nabucodonosor pe steroizi, decis să transforme întreg sectorul în niște grădini suspendate, atât de frumoase că face Semiramida piruete pe lumea cealaltă, de invidie.

Recent, pe 29 iunie, Primăria lui Băluță a plătit încă 43 de milioane pentru astfel de servicii de regenerare a spațiilor urbane, fiind al 72-lea contract subsecvent din minunatul contract-cadru început anul trecut. Iar asta după ce, înainte, plătise alte 14 milioane, iar anterior 1,7 milioane, plus cîteva contracte în jur de 600.000 lei fiecare, și tot așa. Practic, în aprilie anul trecut, Primăria Sector 4 atribuia un contract-cadru, cu o durată de trei ani, în valoare de, atenție, 3.579.215.286 de lei plus TVA, din care au fost deja plătiți peste 1,2 miliarde în cadrul celor peste 70 de contracte subsecvente. Da, ați citit bine, 3,5 miliarde de lei pentru servicii de regenerare a spațiilor urbane, că doar întreg sectorul e un fel de a opta minune a lumii. Evident, contractul ăsta are în el de toate, dar absolut de toate, de la spații verzi la reabilitări de blocuri și orice se poate gîndi cineva, că doar de ce să-ți mai bați capul cu chestii punctuale, cînd poți avea totul pe un singur card, de unde iei ce vrei, cînd vrei. Cînd trebuie, desigur. Și, fiind vorba de o sumă din asta demnă de un faraon, uriașul contract e împărțit între o sumedenie de firme, una mai prietenă a banului public decît alta. Spre exemplu, din purcoiul ăsta de bani încasează Luxten, Erbașu – cu mai multe firme –, Totul Verde, Alpenside sau Tancrad, ca să dăm doar cîteva exemple cu firme celebre prin bugetele publice. Or, e clar că în 2025, cînd se vor fi terminat banii din contract, sectorul 4 o să fie un Manhattan al Bucureștiului.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou